Pedepse mai mari pentru hoţii care au furat de la Vâlceanu şi Filip

Curtea de Apel Craiova a decis luni să majoreze pedepsele pentru o parte din hoții care în urmă cu un an și ceva au dat mai multe spargeri la Rovinari și în împrejurimi, pe lista celor păgubiți regăsindu-se o grădiniță din oraș, dar și firmele fostului primar Dorin Filip, precum și cea a actualului lider al PNL Gorj, Dan Vâlceanu. Furturile s-au dat în urmă cu un an, în aprilie 2015 opt indivizi, inclusiv un minor, fiind reținuți de polițiști, unii dintre ei fiind implicați și în alte furturi comise în zonă. Pe parcursul procesului desfășurat la Judecătoria Târgu Jiu, inculpații și-au recunoscut faptele, dar, după ce au văzut pedepsele au fost nemulțumiți de decizia instanței, mai ales că trebuiau să își despăgubească victimele, acum Curtea de Apel Craiova stabilind pedepse și mai mari.

Magistrații din Bănie au admis apelul formulat de procurori, prin care erau solicitate pedepse mai mari și, ca urmare, inculpații vor sta mai mult timp după gratii. Pentru minorul Ionel Valentin Constantin Lazăr, acuzat de mai multe fapte de furt calificat, tâlhărie și tăinuire, instanța a dispus majorarea de la 3 ani la 4 ani a perioadei pe care acesta trebuie să o petreacă într-un centru de detenție. Liderul grupării, Nelu Gabriel Vancea, are de executat 5 ani și o lună, în timp ce prietenul său Ionuț Vasile Logăscu va fi după gratii vreme de 4 ani, 6 luni și 10 zile.

Alberto Vasilică Pârvulescu, Marius Aurel Andronache, Elena Mădălina Scorpie, Koloman Tanta și Relu Craiu au pedepse cuprinse între un an și doi ani cu suspendare sau o amendă de 2000 de lei, toți cei opt membri ai grupării având însă de suportat despăgubirile la care i-a obligat instanța față de cei de la care au furat, de la balustrade de inox, la televizoare și radio-cd-uri ori telefoane și cartele telefonice.

În cazul firmei lui Dan Vâlceanu sau a fostului primar Dorin Filip lucrurile sunt însă ceva mai serioase și prejudiciile mai mari. „Admite cererea părţii civile SC REMONT SRL FĂRCĂŞEŞTI. Obligă în solidar inculpaţii Vancea Nelu Gabriel şi Lazăr Valentin Constantin, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente, Lazăr Olimpia, la plata către partea civilă a sumei de 7248 lei, cu titlu de despăgubiri. Obligă în solidar inculpaţii Vancea Nelu Gabriel, Logăscu Vasile Ionuţ, Scorpie Mădălina Elena, Tanta Koloman şi Lazăr Valentin Constantin, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente, Lazăr Olimpia, la plata către partea civilă a sumei de 11800 lei, cu titlu de despăgubiri (contravaloarea cabului sustras). Admite cererea părţii civile SC MADOFIL STAR SRL DĂNEŞTI. Obligă în solidar inculpaţii Vancea Nelu Gabriel şi Lazăr Valentin Constantin, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente, Lazăr Olimpia, la plata către partea civilă a sumei de 2238 lei, cu titlu de despăgubiri. Admite cererea părţii civile SC ROVSERVNET SRL ROVINARI. Obligă în solidar inculpaţii Vancea Nelu Gabriel şi Lazăr Valentin Constantin, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente, Lazăr Olimpia, la plata către partea civilă a sumei de 1650 lei, cu titlu de despăgubiri”, se arată în verdictul instanței, care a rămas definitiv prin decizia de ieri a Curții de Apel Craiova.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: