Pensionarii gorjeni au luat cu asalt Casa de Pensii

Zeci de pensionari au format ieri cozi interminabile la uşile birourilor Casei Judeţene de Pensii Gorj, cu speranţa că vor apuca un bilet într-o staţiune balneoclimaterică din ţară. Ziua de 25 februarie era ziua prevăzută pentru redistribuirea biletelor de tratament din sejurul 27 februarie-2 martie.

Pensionarii cărora li s-au aprobat cererile pentru a pleca în staţiune la sfârşitul acestei săptămâni trebuia să-şi ridice biletele în perioada 16-24 februarie. Locurile neocupate din diverse motive au fost redistribuite altor pensionari care îndeplineau condiţiile cerute. Numărul mic al biletelor de tratament au atras nemulţumirea pensionarilor. Ei încercau din răsputeri să-i convingă pe funcţionari că au nevoie de tratament balneoclimateric, deşi aceştia le explicau că biletele nedistribuite s-au epuizat încă de la primele ore ale dimineţii.

Doar o treime din cereri vor fi onorate

Casa Judeţeană de Pensii Gorj a primit până în prezent, 699 bilete de tratament pentru staţiunile din subordinea Ministerului Muncii, respectiv: Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Geoagiu şi Olăneşti. În momentul de faţă sunt înregistrate 6191 cereri, din care 821 sunt pentru trimestrul 1.

Oana Tălău, director adjunct al CJP Gorj, ne-a declarat că abia peste câteva luni vor apărea noi bilete: ”Nu ştim când vor veni şi celelalte bilete, deoarece totul este legat de aprobarea bugetului pe anul 2009. Putem spune însă că de la aprobarea bugetului până la contractarea efectivă a biletelor durează aproximativ două luni. În situaţia în care legislaţia privind achiziţiile publice rămâne în vigoare, apreciem că se vor primi în jur de 15 aprilie- 1mai . Până la primirea celorlalte bilete le vom distribui doar pe acestea. Au fost afişate seriile 1, 2 şi 3 din 9 februarie, 28 februarie şi 18 martie”.

În acest context, Oana Tălău a mai precizat că biletele obţinute de CPJ Gorj nu au fost niciodată suficiente, de fiecare dată onorându-se doar 30 - 40% din cererile pensionarilor.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: