Pensionările pun în dificultate activitatea Penitenciarului Târgu Jiu

Penitenciarul Târgu Jiu se confruntă cu un deficit de personal din cauza pensionării a 14 ofiţeri şi agenţi, începând cu luna iunie. De asemenea, o altă problemă a unităţii de detenţie o reprezintă reducerea veniturilor ca urmare a lipsei beneficiarilor pentru munca deţinuţilor.

Trecerea în rezervă a 14 cadre de la Penitenciarul Târgu Jiu la data de 31 mai a făcut ca unitatea de detenţie să se confrunte cu un deficit de personal. Din luna iunie s-a înjumătăţit numărul şoferilor, deplasarea deţinuţilor la spital, tribunal şi la gospodăria agro-zootehnică făcându-se din ce în ce mai greu. “Începând cu data de 31 mai au trecut în rezervă, la cerere, un număr de 14 agenţi şi ofiţeri. Cea mai mare problemă se înregistrează la Compartimentul Logistică unde nu au mai rămas decât 3 şoferi şi în Sectorul Administraţie-Contabilitate unde ne înregistrăm cu un deficit de 2 persoane”, a declarat Constantin Bălă, directorul Penitenciarului Târgu Jiu. În prezent, Penitenciarul Târgu Jiu are aproximativ 200 de salariaţi, media de vârstă fiind de 34-35 ani.

Deţinuţii nu mai au de lucru

O altă problemă cu care se confruntă Penitenciarul Târgu Jiu este lipsa beneficiarilor pentru munca persoanelor private de libertate. Dacă în verile trecute, unitatea de detenţie avea încheiate între 6-7 contracte pe lună, cu diverse firme sau persoane fizice care foloseau munca deţinuţilor, în prezent, nu există decât un singur beneficiar. Veniturile Penitenciarului Târgu Jiu s-au redus şi din cauză că firma din Timiş care confecţiona încălţăminte în incinta unităţii de detenţie a renunţat la serviciile persoanelor private de libertate. Deţinuţii coseau manual feţe de pantofi, însă firma respectivă a schimbat modelele, ne mai solicitând forţă de muncă. “Datorită crizei economice nu mai avem beneficiari pentru munca persoanelor private de libertate. Ne-a afectat foarte tare din punct de vedere financiar şi faptul că s-a întrerupt colaborarea cu firma din Timiş care confecţiona încălţăminte. Din cauză că au schimbat modelul pantofilor nu a mai fost nevoie de forţă de muncă”, a precizat Constantin Bălă.                    

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: