Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Casa muzeu Săftoiu, revendicată de moştenitori

Piesele de muzeu ce şi-au găsit timp de zeci de ani locul în Casa Muzeu Săftoiu din localitatea Leleşti vor trebui mutate în alt imobil. Primăria comunei a pierdut procesul cu moştenitorul terenului şi a imobilului în care au fost păstrate obiectele ce au aparţinut pe vremuri locuitorilor din Leleşti. Cel care a revendicat terenul este Tudor Săftoiu, urmaşul învăţătorului Ion Săftoiu. În locul în care în prezent funcţionează muzeul satului  a funcţionat în trecut şi un internat.

Primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru spune că primăria a pierdut procesul cu moştenitorii casei devenită muzeu şi ca atare trebuie să găsească un alt spaţiu în care să fie mutate obiectele. Primele opinci din comună, război de ţesut, lăzi de zestre, tăbliţe de scris, unelte sunt doar câteva piese din zestrea culturală a localităţii, pentru care trebuie găsit un alt adăpost. „Deocamdată proprietarii care au câştigat imobilul nu au venit să stea de vorbă cu noi. Le-am făcut mai multe adrese, iar dacă nu se vor prezenta nici acum va trebui să ne mutăm într-o şcoală sau în grădiniţă. Trebuie să găsim fondurile necesare pentru a găsi un alt imobil”, spune Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti. Tudor Săftoiu, cel care a moştenit domeniul pe care între anii 1960-1970 a fost ridicat actuala Casă-muzeu trăieşte în Elveţia. Marian Rotaru spune că primăria ar mai avea dreptul să folosească imobilul încă cinci ani de zile de la câştigarea procesului.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: