Pentru o viață de român, consumați cel puțin două ore de tabloid pe zi

Lupta pentru supraviețuire, în general, nu e o priveliște plăcută. Ca să trăiască, omul poate face cele mai degradante lucruri. Așa e și în presă. O să ne referim în special la Realitatea și RTV și site-urile lor. Ce mizerii! Pline de titluri tabloide, titluri-țeapă (care îți creează o așteptare pe care o infirmă ulterior, în text), de morți, de cross-uri cu cele mai imunde site-uri de monden, de țâțe și de vești voit catastrofice (vezi cazul recent cu Coreea de Nord, fericirea autorilor celor două infecții de site-uri, care anunță zilnic iminența războiului nuclear).

Rezultate în urma spargerii în două a unei televiziuni oricum infime, Realitatea și RTV difuzează teleshopping cu diverși impostori, dau imagini șocante când pot, latră ca Antena 3, au criterii de alegere a știrilor ca PRO TV-ul (morți, violuri etc.) și, pe scurt, fac orice ca să mai mănânce și gura lor un coltuc de pâine. Și ca să nu se desființeze, desigur. Pe RTV, de exemplu, am văzut imagini ”surprinse de o cameră de supraveghere” cu un tir spulberând două fetițe. Așa au simțit ei nevoia, să mi le arate, ca și când eu n-aș fi avut suficientă imaginație încât să vizualizez, în minte, ce se întâmplă când un tir lovește, la mare viteză, doi copii. Ei, știți ce se întâmplă? Exact ce vă imaginați! Dar RTV a simțit nevoia să ne arate și cât se poate de grafic care sunt efectele coliziunii.

Și e un cerc vicios. Mizeria iese la suprafață pentru că mizeria se consumă. Suntem un neam de gunoieri, de vulturi necrofagi. Ne hrănim cu drame, cu morți și cu sex. Mai puțin cu mâncare, în ultima vreme. Cert este că nu ne mai săturăm. Și dacă ne-am sătura, tot am mai vrea.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: