Performanţa CEO, amânată pentru „sezonul călduros“

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO) Laurenţiu Ciurel a declarat într-un interviu la un post local de radio că cel mai probabil compania va produce energie electrică în sezonul călduros. Până atunci, nu exclude alte zile de concediu şi nici trecerea la doar patru zile de lucru plătite pe săptămână.

Ciurel a spus că va veni şi vremea CE Oltenia să producă şi să vândă energie. La vară! „Depinde de hidraulicitate, de cât de multă energie va putea produce Hidroelectrica, de condiţiile de mediu, de energia regenerabilă, probabil va veni şi rândul nostru în sezonul călduros, când vom rămâne singurii pe piaţă şi vom recupera handicapul din această perioadă“, a declarat Laurenţiu Ciurel la Radio Infinit.

Pe de altă parte, Ciurel declara că este nemulţumit că CEO este folosit la maxim în unele perioade dând exemplul anul trecut, atunci când nu au putut fi făcute investiţii pentru că toate grupurile mergeau continuu.

Urmează „săptămâna de patru zile“

Ciurel a mai menţionat că nu exclude varianta în care angajaţii CEO vor lucra doar 4 zile pe săptămână, ceea ce înseamnă o reducere a salariului cu 20%. „Sper să avem şi posibilitate şi noroc să nu se mai întâmple treaba asta, dar nu pot să exclud, nu am cum să exclud nici săptămâna de lucru mai scurtă de cinci zile“. Nemulţumit este însă de declaraţiile liderului de sindicat Marin Golea. „Spre deosebire de anii anteriori, 2009-2011, când mii de oameni au fost trimişi cu 75%, nu l-aţi auzit pe domul Golea, în cele 15-20 de dăţi, nu l-aţi auzit comentând“, a spus Ciurel. Acesta mai spune că liderii sunt supăraţi că nu au obţinut mare lucru la negocieri. „Percepţia generală este că nu s-a obţinut la fel de mult cât se obţinea până acum la negocieri şi asta nu pentru că nu s-ar fi vrut, ci din cauza condiţiilor de piaţă. Asta e tot, liderii se duc înapoi fără prea mai mari câştiguri materiale sau nu cu câştiguri pentru toată lumea şi trebuie să se arate nemulţumiţi. Pe rând, în discuţiile cu fiecare, să ştiţi că toţi spuneau că înţeleg situaţia. Problema e că trebuie să-şi reprezinte oamenii, îi înţeleg şi pe ei, dar e greu pentru toată lumea“, a spus Ciurel.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: