Pericol de explozie la o scoală din Târgu Jiu

Declaraţie şoc a directorului de la Şcoala Generală „Voievod Litovoi“, Ion Săvulea, care a spus că sobele din clase, vechi de 30 de ani, pot exploda în orice moment. Vieţile a sute de elevi din Târgu Jiu sunt puse în pericol din cauza sobelor ce încălzesc sălile de clasă. Conducerea Şcolii Generale „Voievod  Litovoi“ susţine că există un risc ridicat de explozie, în timp ce primăria consideră că sobele construite acum 30 de ani mai pot funcţiona.

Şcoala Generală „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu a fost construită în urmă cu mai bine de 50 de ani. Încălzirea sălilor de clasă se face cu ajutorul unor sobe vechi de peste 30 de ani. Ion Săvulea ocupă funcţia de director al acestei şcoli de patru ani de zile dar a aflat abia anul acesta că sobele cu pricina pot exploda în orice moment „Sobele sunt foarte vechi, noi le-am curăţat dar degeaba, am fost avertizaţi de către cei care au făcut revizia că există pericolul de explozie, sobele fiind foarte vechi“, spune Ion Săvulea, directorul Şcolii Generale „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu.

„Sper să nu se întâmple nimic rău“

Deşi viaţa elevilor este pusă în pericol, Ion Săvulea, directorul unităţii de învăţământ în cauză nu va dispune închiderea sobelor „Anul acesta ne vom descurca cum putem cu vechile sobe întrucât nu sunt nici bani şi nici timp pentru montarea unei centrale termice. Sper să nu se întâmple nimic rău“, spune acesta.

Vestea că odraslele lor sunt în pericol de moarte a ajuns repede la urechile târgujienilor care şi-au înscris copii la această şcoală.  „Nu e posibil să aflăm tocmai acum că sobele nu sunt bune, cum poate domnul director să afirme atât de simplu că poate avea loc oricând o explozie. Dacă ştiam de la începutul anului îl transferam la o altă şcoala. Nu pot să cred că este adevărat“, a declarat mama unui elev.

Primăria rezolvă problema… la anul

Problema ar putea fi rezolvată la anul când primăria Târgu Jiu va înlocui sobele cu calorifere. „S-a mers la sfârşitul săptămânii trecute în control, nu s-a constatat nicio neregulă. Astfel, din punctul nostru de vedere sobele nu pun în pericol viaţa elevilor. În primăvară va fi montată o centrală termică“, precizează Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu Jiu.

La Şcoala Generală „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu sunt înscrişi la clasele I-VIII 390 de elevi.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: