Pescuitul este interzis. A început prohibiţia

Aviz gorjenilor pasionaţi de pescuit. Începând de ieri este interzisă această practică până în data de 2 iunie la toate speciile de peşti, în afară de ştiucă. Cei care vor fi prinşi pescuind ilegal riscă amenzi de câteva zeci de milioane de lei.

Începând de ieri este interzis pescuitul la mai  multe specii de peşti, respectiv la crap, caras, clean, mreană, somn, plătică sau roşioară. Restricţia este valabilă timp de 60 de zile la toate aceste categorii,  până în data de 2 iunie, inclusiv. Pe Dunăre această restricţie încetează cu două săptămâni mai repede. Se poate pescui la ştiucă în zonele de lacuri şi bălţi, dar doar cu momeli artificiale, cu blincher,  nu şi cu peştişori vii. „A început prohibiţia la toate speciile din apele colinare şi de şes, în afară de ştiucă, care a ieşit din prohibiţie începând cu 27 martie. Este interzis pescuitul, nu mai este infracţiune, dar oamenii trebuie să înţeleagă să respecte prohibiţia, pentru ca peştii să se înmulţească, ceea ce este tot pentru binele pescarilor. Fiecare se mai bucură să ia câte un borcănel de icre. Asta e tentaţia. Un peşte are câteva mii de icre fiecare, atunci când scoţi un peşte, practic scoţi 2000-3.000 de peşti”, a declarat Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj.    

Începând cu 1 mai, în apele de munte din Gorj se poate pescui şi păstrăv, la Gilort, Valea Sadului, Cărpiniş, Şuşiţa, Sohodol, lacul Valea Mare şi altele. Cei care riscă şi pescuiesc în perioada de prohibiţie vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi ce pot ajunge până la 50 de milioane lei vechi şi confiscarea uneltelor de pescuit.

Angajaţii Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj(AJVPS)  vor deversa mâine trei tone de puiet provenit de la Staţiunea de Cercetare pentru Piscicultură Nucet din Dâmboviţa pentru a popula speciile de peşti în zona Poligon Turcineşti şi Insuliţa de pe Jiu.  

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: