Pesediştii gorjeni, acuzaţi de liberali că au umflat procentele pe calculator

Primarul de Târgu Jiu Florin Cârciumaru a declarat ieri că sondajul făcut de PSD Gorj arată că la alegerile din 2012 ar obţine 96%. Potrivit sondajului USL, evident şi Ion Călinoiu ar câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, dacă mâine oamenii ar merge la vot. Sondajul realizat în „birourile PSD-iştilor“ a stârnit o serie de reacţii în rândul PNL-iştilor, colegi de alianţă, care s-au ales doar cu un procent de 16%. Din datele prezentate mai reiese că procentul obţinut de USL la Gorj este de 70% şi PDL-ul 14%. Separat PSD-ul are un procent de aproape 54%, iar PNL 16.

În urma sondajului efectuat de USL pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu, actualul primar ar obţine, dacă mâine s-ar vota, un procent de 96%. Este cel mai mare procent din ţară în ceea ce priveşte un oraş reşedinţă de judeţ. Pentru Consiliul Judeţean actualul preşedinte Ion Călinoiu ar obţine 75%. În ceea ce priveşte procentul obţinut de USL la Gorj, acesta este de aproximativ 70% şi PDL-ul 14%. Separat PSD-ul are un procent de aproape 54%, iar PNL-ul 16%. Datele au fost date publicităţii de primarul Florin Cârciumaru, care nu este surprins de faptul că a ieşit atât de bine în sondaje. „Eu consider că aceste rezultate sunt reale pentru că în ceea ce mă priveşte pe mine sunt trecut prin patru sondaje până în momentul de faţă în anul 2011 şi la toate am obţinut un procent de peste 90%. Pe mine pot să spun că personal sondajul nu mă ajută cu nimic şi nici nu vreau să iau în calcul acest sondaj pentru că am considerat că mi-am făcut datoria. Nu voi ţine cont de acest sondaj şi vi încerca să rezolv cât mai multe probleme”, a susţinut Florin Cârciumaru.

Cârciumaru vrea un nou mandat

Nu în ultimul rând, Cârciumaru a ţinut să anunţe că îşi va încerca şi anul viitor şansa la Primăria Târgu Jiu. „În ce priveşte candidatura pentru 2012 pot să spun că voi candida pentru un nou mandat de primar al Târgu Jiului pentru că şi aici au început să se facă fel şi fel de speculaţii că nu voi candida şi că voi merge pe un post de parlamentar sau senator. Dacă cetăţenii mă vor vota îmi voi duce mai departe al patrulea mandat, dacă nu voi orienta spre altă direcţie”, a mai declarat Cârciumaru.

Mazilu: „Procentele sunt făcute pe calculator”

Sondajul partenerilor de la PSD a venit ca o lovitură pentru PNL-işi. Vicepreşedintele PNL, Mihai Mazilu, a tunat şi fulgerat acuzând că sondajul este fabricat în birourile partenerilor pesedişti. „Aceste procente sunt făcute în birou sau pe un calculator. Sub nicio formă aceasta nu este realitate obiectivă din teren. Cu siguranţă 16% nu este realitatea obiectivă în Gorj. Poate vor să iasă cumva în relief cu acest 54%. Era în jur de 40% PSD-ul şi în jur de 25% liberalii mai plauzibilă. Dar ăştia sunt PSD-iştii, să le dea Dumnezeu sănătate şi vom vedea situaţia reală din viitorul apropiat”, declară nervos Mihai Mazilu. Mai mult decât atât, acesta spune că un astfel de sondaj este făcut pentru a-i denigra pe alţii. „Este un fel de a se umfla unii în pene şi a-i denigra pe alţii apropos de sondaje. Aşteptăm şi noi să se discute la nivel de filială de judeţ, o să-l informez şi pe domnul preşedinte, dar cu siguranţă ştie, iar cu siguranţă va fi în viitorul apropiat o nouă întâlnire. Sper să discutăm cu înţelepciune li să nu stricăm ce am făcut până acum, apropo de acea alianţă PNL-PSD“. „În suflet, da, mă revoltă rezultatul. O să avem o discuţie la nivel de Birou Politic Judeţean şi apoi o întâlnire cu PSD-ul pentru a limpezi aceste ape tulburi”, a spus vicepreşedintele PNL la Radio Infinit. Vizibil mirat se arată şi vicepreşedintele paraşutat de la centru, Claudiu Săftoiu. „Această grabă a colegilor de la PSD ne-a mirat. Ne aşteptam să respectăm alături de domniile lor acordul de la centru care trebuie dat pentru a fi date publicitate sondajele de opinie. Cert este că procentele USL-ului, trendul copleşitor în dauna PDL se confirmă şi în sondajul PSD. Noi aşteptăm ca cele două baze de date de la sondajul PSD cu cel al PNL-ului să fie combinate şi să ajungem la nişte procente ponderate cu privire la poziţiile pe care partidele politice le au”,

 „La un sondaj efectuat anterior preşedintele Călinoiu avea peste 50%, aproape 80% avea Cârciumaru. Pe urmă era Greblă, Ruşeţ”

 Dan Ilie Morega

 „Prea repede au venit rezultatele ţinând cont că acum două săptămâni nici nu îşi plătiseră sondajul de opinie. Oricum, eu sunt convins că PNL la ora actuală este peste 20 la sută în Gorj. În orice sondaje”

Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: