Pesediştii gorjeni cer ca Ponta să rămână premier

Vicepreşedintele PSD, Ion Călinoiu, a declarat ieri că organizaţia de la Gorj îi va solicita premierului Victor Ponta să conducă guvernul în continuare. Declaraţia vine după ce Victor Ponta a spus în presă că săptămâna viitoare va decide dacă rămâne sau nu la guvernare. În sprijinul lui Călinoiu a intervenit şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care spune că inclusiv primarii gorjeni i-au solicitat lui Ponta să rămână la guvernare.

Liderii Partidului Social Democrat de la Gorj îi cer lui Victor Ponta să rămână în fruntea guvernului. Acesta a declarat în presă că săptămâna viitoare va lua o decizie dacă rămâne sau nu la guvernare. Mesajul pesediştilor de la Gorj este să nu renunţe la şefia guvernului. „Mesajul organizaţiei de la Gorj este de a rămâne la guvernare, pe această temă am discutat şi cu primarii şi toţi edilii au solicitat ca în şedinţa de joi să susţin acest punct de vedere”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Primarii PSD din Gorj au confirmat faptul că nu îşi doresc ca Victor Ponta să renunţe la guvern. „A fost o greşeală de campanie faptul că am pierdut alegerile, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţe. Eu îl susţin în continuare pe acest om la şefia guvernului, tocmai pentru a duce mai departe proiectele începute în timpul guvernării”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Preşedintele Ion Călinoiu se teme că dacă Ponta ar ieşi de la guvernare, românii vor avea de pierdut. „Fiecare caută să-şi spună punctul de vedere ca să găsim o soluţie, soluţia de a rămâne sau nu la guvernare va fi tranşată în comitetul executiv. Eu zic că ambele variante sunt bune, una de a ieşi de la guvernare va face bine partidului social democrat, aşa cum a zis şi premierul să lase puterea celor care au câştigat alegerile, deşi nu au fost alegeri parlamentare. Pe de altă parte, partidul social democrat nu a fugit niciodată de responsabilitate şi ar fi bine să-şi ducă la capăt mandatul”, a precizat Ion Călinoiu, vicepreşedintele PSD.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: