Pesediştii lipesc brandul Mischie de fruntea lui Băsescu

Un deputat PSD tocmai de la Suceava l-a indicat pe Nicolae Mischie drept şef de campanie al lui Traian Băsescu în Gorj. Informaţia a fost dezminţită atât de Mischie, cât şi de liderii PDL. Nicolae Mischie rămâne un simbol al politicianului  de tip „baron" chiar şi la patru ani de la părăsirea scenei politice şi nu este exclus ca pesediştii să fi dorit să facă un transfer de imagine negativă către traian Băsescu.

Primvicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a fost cel care a declarat ieri că nu s-ar mira ca Mischie să fie anunţat drept coordonator al campaniei electorale a lui Traian Băsescu. "Pentru a putea racola membri PSD în judeţe, PDL consideră că o poate face dacă anunţă ruperea protocoalelor. Este însă clar că singurul protocol valabil este cel semnat la nivel naţional, celelalte fiind doar înţelegeri locale, iar în acest moment putem spune că PDL încalcă protocolul Parteneriatului pentru România prin atragerea de membri PSD", a spus Nechifor. El a menţionat că se aşteaptă ca după ce au fost făcute racolări de membri sau foşti membri PSD în judeţe ale Moldovei, acţiunea să continue în sud-vestul ţării şi că nu s-ar mira dacă Radu Berceanu va anunţa că Nicolae Mischie este coordonator al campaniei lui Traian Băsescu.

Mischie spune că îi este silă de politicieni

Nicolae Mischie a spus ieri că nici vorbă ca el să aibă vreo treabă cu campania PDL sau a lui Traian Băsescu. În plus, la Gorj, Mischie nu mai e considerat de ani buni ca fiind "pesedist", deşi alegătorii de aici ştiu foarte bine că el a fondat filiala judeţeană, chiar şi cu pumnul dat în colţul biroului de la Consiliul Judeţean pe care l-a condus între 1996 şi 2004. Acum, la patru ani de când "a rupt-o" cu partidul pe care l-a iubit mai mult ca pe familia sa, Mischie spune că îi este atât de „silă“ de politicieni şi jocurile lor, că nici nu vrea să audă de o eventuală revenire a sa pe scena politică, deşi susţine că partidele îl curtează în continuare pentru a-l avea ca membru. "Nu mai mă interesează politica, să fie foarte clar acest lucru. Mi-e silă de ei de toţi când văd cât s-a degradat viaţa politică. Toţi ar trebui să se ducă şi să îşi dea cu capul sub ei. Dacă PSD nu era la guvernare cred că am fi avut o viaţă politică normală, dar aşa ei au compromis totul. Nu credeam că o să ajung să am aşa o repulsie faţă de politicieni", afirmă Mischie.

„Despre Geoană cel sprinten nu am ce să spun“

Fostul lider al PSD Gorj susţine că nu are nicio treabă cu campania lui Traian Băsescu, deşi îl apreciază pe actualul preşedinte pentru felul cum se comportă ca politician. "Politica nu se face cu lătrăi, ci cu oameni pasionaţi, iar Băsescu este singurul politician care ştie să puncteze şi să îşi apere poziţia. Sorin Oprescu ar putea fi un pericol redutabil pentru oricare dintre ceilalţi, iar despre Geoană cel sprinten nu am ce să mai spun că el şi ai lui şi-au luat lecţia la Ţebea şi nu trebuie să mai comentez eu ceva", afirmă Mischie.

Fostul şef al PSD Gorj spune că oricând ar putea să îşi acorde susţinerea pentru oricare dintre candidaţi, mai puţin Mircea Geoană, deşi nu-l mai pasionează politica. "Vă daţi seama că pe Sorin Oprescu îl ştiu foarte bine din partid, iar cu Crin Antonescu am fost coleg în Parlament. Mi-ar fi foarte greu însă acum să decid încotro s-o iau. Îi deplâng pe toţi de ce soartă pot să aibă pentru că au ajuns să se vâneze efectiv unii pe alţii. Totul se face pentru bani şi voturi. Păi asta e politică? La ei e doar foamea de bani şi de voturi", mai spune Mischie.

Campania lui Băsescu va fi coordonată de PDL

Ultimele campanii electorale ale PDL în Gorj au fost conduse de Ionel Manţog, fost preşedinte al organizaţiei. Acesta a precizat că nimeni din filială nu a discutat vreodată cu Mischie despre o posibilă implicare a sa în campania electorală, Manţog menţionând că oricum campania va fi coordonată doar de un membru al organizaţiei. "Nu s-a stabilit cine va conduce campania, dar e clar că nu va fi altcineva din afara organizaţiei şi nici măcar vreun susţinător punctual al candidatului nostru", afirmă Manţog.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: