Peste 100 de copii au rămas pe dinafară la înscrierea în clasa pregătitoare

Aproape 100 de copii din Gorj au rămas pe dinafară în urma finalizării celei de-a doua etape de înscriere în clasa I şi în clasa pregătitoare. Părinţii acestora vor trebui să caute locuri libere la şcolile din apropierea domiciliului, dat fiind faptul că la şcolile preferate, din afara circumscripţiilor, nu au mai rămas locuri. Cea mai solicitată unitate de învăţământ din tot judeţul, pentru care părinţii şi-au făcut şi mutaţii fictive, este Şcoala Generală ”Alexandru Ştefulescu”.

Din lipsă de locuri, aproape 100 de copii, 35 de la clasa pregătitoare şi 56 din clasa I, nu au putut merge la şcolile dorite. Este vorba despre cei care au fost înscrişi de părinţi la o altă unitate şcolară decât cea de circumscripţie, iar din lipsă de locuri trebuie acum să o ia de la capăt. Pentru selecţia copiilor care vor rămâne în unitate sau vor pleca s-au aplicat şi anumite criterii, printre care existenţa unui document care dovedeşte că unul dintre părinţi este cadru didactic, dacă mai există un frate sau o soră a candidatului înmatriculat în unitatea de învăţământ în care solicită înmatricularea, dacă elevul este încadrat într-un grad de handicap. Ermina Frunzaru, referent de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, spune că la coala Generală ”Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu s-au ocupat locurile în totalitate, iar la nivelul judeţului Gorj au mai rămas neocupate 1299 de locuri la clasa pregătitoare şi 823 la clasa I. Până pe 25 aprilie vor fi înmatriculaţi copiii care au solicitat înscrierea la o altă unitate decât cea de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi. De asemenea în ultima etapă, ce are loc între 2-9 mai vor fi înscrişi cei care nu au participat la etapele anterioare.

Înscrieri la grădiniţă

De la începutul acestei luni s-a dat startul şi la înscrierea în grădiniţe. Astfel, dacă pe parcursul lunii martie s-au reînscris copiii care frecventează grădiniţa în anul şcolar 2011-2012, în perioada 1-30 aprilie se vor înscrie copiii care frecventează în acest an grădiniţa, în special copii noi-veniţi, de doi sau trei ani. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj dau asigurări că locurile pentru cei mici sunt suficiente, mai ales că au fost eliberate mai multe grupe cu ocazia formării clasei pregătitoare la şcoală. Pentru copiii nou-veniţi vor fi puse la dispoziţie aproape 2600 de locuri, iar per total sunt peste 9.000 de locuri pentru toţi copiii. Cele mai multe locuri vor exista în Grădiniţele cu Program Prelungit deoarece la acestea apelează părinţii care nu au cu cine să îi lase copiii. Cele mai căutate în acest sens sunt grădiniţele cu program prelungit ”Constantin Brâncuşi”, Nr. 8, ”Mihai Eminescu” sau ”Lumea Copiilor”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: