Peste 150 de târgujieni nevoiaşi, aşteptaţi la Revelionul Solidarităţii

Peste 150 de târgujieni nevoiaşi vor petrece împreună Noaptea de Anul Nou la un restaurant din municipiu. Pentru “Revelionul Solidarităţii”, autorităţile au alocat din bugetul local suma de 24.000 de lei. La cumpăna dintre ani nu vor fi uitate nici persoanele adăpostite la Casa Iris, care vor beneficia de un meniu tradiţional.

“Revelionul Solidarităţii” a devenit deja o tradiţie în municipiul Târgu Jiu pentru ca persoanele defavorizate să nu fie singure de Anul Nou. La cumpăna dintre ani, peste 150 de tineri care provin din instituţii de ocrotire socială, persoane fără adăpost şi bătrâni singuri sunt aşteptaţi la o petrecere organizată de primărie la un restaurant de pe raza municipiului. “Până în momentul de faţă, la Revelionul Solidarităţii s-au înscris aproximativ 150 de persoane, majoritatea tineri proveniţi din instituţiile de ocrotire socială. Lista rămâne în continuare deschisă şi din experienţa anilor trecuţi ne aşteptăm ca foarte multe persoane să vină la petrecere, fără a fi înscrise pe tabel. Bineînţeles că toţi vor fi primiţi întrucât am luat în calcul şi această variantă, având posibilitatea de extindere a listei”, a declarat Ion Bucică, directorul adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Masa festivă va fi realizată cu produse tradiţionale: aperitiv, sărmăluţe cu piftii, friptură şi prăjituri. Nu vor lipsi nici fructele, cafeaua, apa minerală, sucul, vinul şi ţuica. „Anul acesta Revelionul Solidarităţii va fi organizat la un restaurant din municipiu, spre deosebire de anul trecut când petrecerea a avut loc în cantina unui liceu. Ca de fiecare dată, meniul va fi unul tradiţional cu aperitiv, sărmăluţe cu piftii, friptură şi prăjituri. Voia bună va fi întreţinută de o formaţie de muzică populară”, a mai precizat Ion Bucică. 

BANI

Pentru petrecerea nevoiaşilor municipalitatea a alocat suma de 24.000 lei. La “Revelionul Solidarităţii” va participa pentru câteva ore şi primarul municipiului Târgu Jiu, care va ciocni un pahar cu mesenii şi se va prinde şi într-o horă cu aceştia. Autorităţile nu au uitat nici persoanele adăpostite la Casa Iris. De Revelion, acestea vor avea parte de un meniu special, Consiliul Local alocând deja 1.500 de lei pentru masa celor găzduiţi în centru.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: