Peste 17 milioane de lei, bugetul CJAS Gorj pe luna ianuarie

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj va începe să facă plăţile pentru luna decembrie 2013. Luna ianuarie este de altfel şi ultima lună în care se achită restanţele farmaciilor din perioada 2009-2011, plătindu-se două luni într-una. Potrivit preşedintelui CJAS Gorj, începând cu luna februarie nu vor mai exista datorii restante către farmacii.

Bugetul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate pe luna ianuarie a anului 2014 se ridică la peste 17 milioane de lei. Cele mai mari sume vor fi alocate spitalelor.  „Pentru luna ianuarie avem un buget de 17.727.000 de lei, plăţile pentru această lună urmând să le facem în februarie. Spitalele vor primi 8,5 milioane de lei; pentru medicamente gratuite şi compensate vom aloca 4,5 milioane de lei; pentru medicina de familie 2 milioane de lei, din care 232 de mii pentru centrele de permanenţă”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Începând cu luna februarie, farmaciile vor avea datoriile achitate la zi. „În această lună vom face plăţile pentru luna decembrie 2013. Avem un buget de 20.975.000 de lei, diferenţa vine din faptul că această lună este practic ultima lună în care se vor plăti farmaciilor două luni într-una singură. În această lună se încheie plăţile restante acumulate de farmacii în perioada 2009-2011. Din luna februarie nici o Casă Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu va mai avea restanţe către farmacii”, a mai precizat Daniel Bondoc.

PLĂŢI

Suma totală ce va fi plătită spitalelor pentru luna decembrie este de 7,6 milioane de lei. Conducerea CJAS Gorj spune că suma este mai mică decât cea alocată pentru luna ianuarie 2014 întrucât pentru serviciile lunii decembrie a fost plătit deja un avans.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: