Peste 200 de cereri respinse de la subvenţia pentru căldură

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a respins peste 200 de cereri de la subvenţia la căldură din cauză că solicitanţii au fost depistaţi ca având bunuri care nu permit includerea la plată. Până în momentul de faţă, au fost depuse circa 600 de cereri pentru încălzirea cu lemne şi 5400 de cereri pentru încălzirea cu gaze naturale.

Aproximativ de 6.000 de târgujieni au solicitat subvenţia pentru încălzirea locuinţei până la sfârşitul lunii noiembrie. Cele mai multe solicitări au venit din partea celor care folosesc gaze naturale, doar circa 600 de familii încălzindu-se cu lemne.

În urma analizării documentelor şi a încrucişării informaţiilor primite de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi Direcţia de Finanţe, peste 200 de cereri au fost respinse din cauză că oamenii nu şi-au declarat toate bunurile pe care le posedau. “Până la sfârşitul lunii noiembrie am înregistrat 568 de cereri pentru încălzirea cu lemne şi 5346 de cereri pentru încălzirea cu gaze. În urma analizării documentelor şi verificărilor făcute, 35 de cereri care vizau încălzirea locuinţei cu lemne şi 191 de cereri de la încălzirea pe gaze naturale au fost respinse pentru că solicitanţii deţineau autoturisme cu capacitatea de peste 1600 mc, două proprietăţi sau terenuri peste 1000 de mp. Cred că solicitanţii nu şi-au declarat bunurile fie că nu cunoşteau criteriile de acordare a subvenţiei, fie că nu credeau că se vor face verificări. Solicitanţii trebuie să ştie că la Târgu Jiu se fac verificări şi se fac bine. Aşa că posibilităţile de a ne înşela unii pe alţii sunt egale cu zero”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Reprezentanţii municipalităţii spun că, pe lângă verificările efectuate la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, solicitanţii vor mai fi verificaţi şi la domiciliu. Şi anul acesta, la nivelul municipiului Târgu Jiu vor fi efectuate anchete sociale la 60% dintre solicitanţi.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: