Peste 400 de milioane de lei pentru CE Oltenia

Bani pentru Complexul Energetic Oltenia! Compania va primi de la bugetul de stat 453 de milioane de lei să achite certificatele de dioxid de carbon. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost pus deja în dezbatere publică.

 

 

 

 

În document, se arată că ajutorul de stat se acordă pentru plata certificatelor de CO2 aferente anului 2023. Comisia Europeană a fost de acord cu aceste ajutoare de la stat și și-a dat avizul pe planul de decarbonare.

În prezent, un astfel de certificat se apropie de 90 de euro. Compania trebuie să cumpere câte un certificat de dioxid de carbon pentru fiecare MWh de energie electrică livrat anul trecut.

„Prin proiectul de act normativ se supune aprobării acordarea ajutorului de stat de restructurare sub formă de grant pentru finanțarea achiziției de certificate de gaze cu emisii de efect de seră în anul 2023, potrivit Deciziei Comisiei Europene nr.C (2022) 553 final din 26 ianuarie 2022.

Ajutorul de stat, în sumă totală de 453.500 mii lei, pentru anul 2023, se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, aprobat prin Legea nr.368/2022 a bugetului de stat pe anul 2023.

Ajutorul de stat de restructurare pentru anul 2023, care face obiectul prezentului proiect de act normativ, este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri, care include acordarea unui ajutor de stat de restructurare în favoarea Societății ”Complexul Energetic Oltenia” S.A.”, se arată în nota de fundamentare.

Vizualizări: 2,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: