Peste 4000 de locuri libere în licee

Liceele din judeţul Gorj vor scoate la admiterea din acest an peste 4000 locuri, în total realizându-se 147 de clase. Cifra de şcolarizare pentru anul 2012-2013 este mai mică decât în anul trecut, când au fost oferite 4500 locuri la zi. Colegiile cu cele mai multe locuri disponibile sunt Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Locurile disponibile în liceele din judeţul Gorj au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi sportului. Petru admiterea din acest an sunt scoase la concurs pentru absolvenţii clasei a VIII-a 4116 locuri în licee, mult mai puţine decât în anul anterior. Cursurile pentru elevii clasei a VIII-a s-au finalizat vineri, 15 iunie, urmând ca în intervalul 18-20 iunie să aibă loc înscrierea  pentru Evaluarea Naţională. Una dintre cele mai importante etape din admitere o reprezintă completarea fişei de admitere, necesară pentru a prinde un loc bun la liceu. Elevii care vor să intre la liceu trebuie să completeze fişa de admitere în ordinea preferinţelor. Chiar dacă nu sunt siguri că media le va permite să prindă opţiunile pe care le doresc cel mai mult, candidaţii sunt sfătuiţi să le completeze pe respectiva fişă pentru că nu vor fi dezavantajaţi. În continuare aceştia vor completa opţiunile pe care le-ar plăcea să le urmeze, apoi cele mai puţin dorite, dar care trebuie să apară pe respectiva fişă. Având în vedere că în anii trecuţi au fost întâlnite destule situaţii în care elevii cu note bune nu au prins locuri în liceu după primele repartizări, candidaţii sunt sfătuiţi să treacă cât mai multe opţiuni pe fişă, cu precizarea că mediile din anii anteriori sunt orientative şi există posibilitatea ca în acest an media de intrare la un profil să fie mai mare decât în anii trecut sau chiar mai mică.

CALENDAR

Proba scrisă de limbă şi literatură română are loc pe 25 iunie, iar pe 27 iunie elevii de clasa a VIII-a susţin proba de matematică. Depunerea contestaţiilor va avea loc pe 29 iunie, când vor fi afişate şi primele rezultate, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc pe 2 iulie.

LOCURI

Cele mai multe locuri sunt la Matematică-Informatică de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, respectiv 140, la specializarea Servicii de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” sunt oferite tot 140 locuri, Colegiul Auto „Traian Vuia” scoate la admitere 112 locuri la Mecanică, iar Liceul Tehnologic Nr. 1 oferă 84 de locuri la profilul Electronică automatizări.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: