Peste 500 de gorjeni, amendaţi pentru apeluri false la 112

Peste 500 de gorjeni au fost sancţionaţi pentru efectuarea apelurilor false sau abuzive la telefonul 112. Majoritatea apelurilor au provenit de la copii, tineri  şi persoane cu probleme psihice. Acestea au fost realizate de pe cartele pre pay. Judeţul Gorj se află pe locul II, la nivel naţional, în ceea ce contravenţiile aplicate, pentru astfel de fapte, în prima jumătate a anului în curs.

Gorjul se află pe locul II, la nivel naţional, în ceea ce privesc contravenţiile efectuate la telefonul 112, în prima jumătate a anului în curs. Acestea au fost săvârşite de către cetăţenii care au efectuat apeluri false sau abuzive.  Judeţul nostru se află la o diferenţă de 12 contravenţii, faţă de Dâmboviţa unde s-au înregistrat 530 de fapte ilicite. Cele 518 contravenţii au fost sesizate astfel: 75 în luna ianuarie, 67 în luna februarie, 105 în martie, 103 în aprilie şi câte 84 în lunile mai şi iunie. De asemenea, statistica pe trimestrul II realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru Judeţul Gorj arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate 51.636 de apeluri. Dintre acestea 31,37 % au fost reale şi 68, 63% false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă- 59, 53%, Poliţie- 36, 72%, Pompieri- 2,94 % şi Jandarmerie 0,81%. Majoritatea apelurilor false şi abuzive au fost efectuate de pe cartelele pre pay de către copii, tineri şi persoane cu probleme psihice. “Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice”, se arată într-un comunicat de presă emis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

APEL

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: