Peste 500 de oameni din Bustuchin sunt izolaţi

Aproximativ o sută de gospodării din comuna Bustuchin au avut de suferit din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Sătenii din Poieniţa rămân izolaţi de fiecare dată când plouă mai puternic pentru că podul ce leagă satul lor de centrul Bustuchinului nu a fost terminat. Constructorul a lăsat totul baltă pentru că nu a mai avut cu ce să încheie lucrările.

Cei aproximativ 500 de oameni din satul gorjean Poieniţa, comuna Bustuchin, au rămas şi ieri izolaţi din cauza ploilor care s-au abătut asupra comunei. Situaţia nu este nicidecum recentă, primarul comunei declarând că sătenii se confruntă cu această problemă încă din aprilie anul trecut când s-a început modernizarea drumului ce leagă satul de centrul comunei. „Anul trecut prin martie-aprilie am obţinut un proiect de modernizare a drumului ce leagă satul Poieniţa de centrul comunei. Finanţarea era de la Ministerul Dezvoltării Rurale, de la Udrea, dar doamna Udrea nu a mai trimis banii constructorului şi constructorul a sistat lucrările”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin. Necazul oamenilor a pornit de la un pod pe care constructorii l-au dărâmat şi nu au mai avut bani să-l refacă, construind mai mult de formă o variantă care la prima ploaie a dispărut. „Este vorba de un pod care face legătura dintre Poieniţa şi centru Bustuchinului. Constructorii l-au dărâmat ca să-l consolideze şi apoi nu au mai avut bani că ministerul nu le-a mai trimis bani. Ei au încercat să facă o variantă, dar de fiecare dată când plouă, dispare. În satul ăsta e prăpăd, oamenii merg cu cizme că nu au altă posibilitate când plouă”, a declarat Ion Ciocea.

Constructorul care a lucrat la modernizarea drumului are de recuperat cinci miliarde de la minister. Mai mult decât atât, acesta a sistat definitiv lucrările pentru că i-au fost blocate conturile. „Fiscul i-a blocat conturile că el are de recuperat cinci miliarde. Oamenii ăştia sunt într-o situaţie gravă, am acolo în jur de o sută de gospodării, 500 de persoane care sunt izolate de restul comunei când plouă. Pentru a veni în sprijinul sătenilor din Poieniţa, primarul le-a construit o nouă variantă însă se pare că nici aceasta nu rezistă prea bine în faţa ploilor. „Asta nu se poate numi variantă, e o variantă de aia ca la ţară, eu încerc să-i ajut dar nu am ce să fac mai mult. Oamenii ăia sunt vai de capul lor acolo”, a declarat Ion Ciocea.

  

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: