Peste 5.000 de participanţi la Sărbătoarea de la Lainici

Sărbătoare mare la Lainici mâine, 6 august, când mii de credincioşi vor lua parte la hramul Mănăstirii. Autoritatea publică locală din Bumbeşti Jiu a luat deja toate măsurile de ordine şi siguranţă astfel încât evenimentul religios să se desfăşoare în bune condiţii. De la slujba de Schimbare la Faţă a Domnului, credincioşii se vor putea muta bâlciul organizat în apropiere.

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei împreună cu Mitropolitul Franţei vor fi prezenţi în week-end la Mănăstirea Lainici pentru a ţine slujba. După terminarea slujbei, miile de participanţi vor putea lua parte la hramul Mânăstirii unde vor fi servite produse de post. Ca în fiecare an, pe 6 august vin la Lainici credincioşi din toate părţile ţării, cu atât mai mult din judeţele limitrofe. Nici nu e de mirare că primăria Bumbeşti Jiu se pregăteşte să primească între patru mii şi cinci mii de participanţi.

IPJ, IJJ şi Poliţia Locală asigură ordinea

Pentru ca evenimentul religios să se desfăşoare conform planului, peste 100 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali din Bumbeşti Jiu vor asigura ordinea şi paza. „Ne aşteptăm la peste cinci mii de participanţi din Gorj, Vâlcea, Hunedoara şi alte judeţe. Poliţia o să intre în acţiune de vineri seara când estimăm noi că se strâng oamenii la mănăstire”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: