Peste 700 de motociclişti amendaţi în şase luni

Vehiculele pe două roţi continuă să creeze probleme în trafic şi sunt un adevărat pericol. De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni conducătorilor acestor mijloace de transport. Mai mult decât atât, din vina lor pe şoselele din Gorj s-au produs 13 accidente rutiere în urma cărora a rezultat rănirea gravă a 2 persoane, iar alte 13 persoane au suferit leziuni uşoare.

Odată cu încălzirea vremii au apărut în trafic mopede şi motociletele. Acest lucru este vizibil nu numai pe şoselele din Gorj, ci şi din procesele verbale încheiate de poliţiştii gorjeni. De la începutul anului şi până în prezent au fost aplicate peste 700 de amenzi contravenţionale conducătorilor acestor vehicule, care nu purtau cască de protecţie nu au absolvit cursuri de legislaţie rutieră, au condus sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu au respectat regulile de circulaţie. „În urma acţiunilor organizate în trafic de poliţiştii gorjeni pentru a prevenii eventualele evenimente rutiere neplăcute, au fost depistaţi şi sancţionaţi aproximativ 720 de conducători de vehicule pe două roţi care nu purtau cască de protecţie, nu au făcut cursuri de legislaţie rutieră, nu aveau în funcţiune luminile de întâlnire sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.”, a declarat Daniel Tică Purtător de cuvânt IPJ Gorj 

Mai mult decât atât, conducătorii acestor mijloace de transport au fost implicaţi în 13 evenimente rutiere produse pe raza judeţului. În toate cazurile vinovăţia a aparţinut conducătorilor de mopede şi motociclete. „De la începutul acestui an au fost înregistrate 13 evenimente rutiere în care au fost implicaţi conducători de vehicule pe două roţi. În toate cazurile vina le aparţine, pentru că nu au adaptat viteza la condiţiile de trafic, dar şi pentru neacordare de prioritate sau au fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă daune materiale în urma acestor accidente a rezultat şi rănirea gravă a două persoane şi alte 13 s-au ales cu traumatisme uşoare”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Poliţiştii vor derula şi în perioada următoare acţiuni pentru identificarea conducătorilor de mopede care nu respectă legislaţia în vigoare.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: