Peste cinci mii de popriri pe conturile târgujienilor

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu a blocat conturile a mii de gorjeni în pragul sărbătorilor de iarnă. Toţi cei care nu şi-au achitat taxele şi impozite locale pe imobile şi autoturisme au fost iniţial somaţi de Direcţia de Taxe şi Impozite, după care li s-a efectuat poprirea. Gorjenii s-au declarat extrem de nemulţumiţi de această măsură, mulţi dintre ei rămânând fără bani de sărbători. Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu anunţă că în luna ianuarie urmează alte cinci mii de popriri.

Gorjenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale au avut parte de o surpriză neplăcută din partea autorităţilor. Direcţia de Taxe şi Impozite a blocat conturile a peste cinci mii de rău platnici. Conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale spune că măsura se aplică anual datornicilor, numai că anul acesta sistemul informatic a permis emiterea mai multor popriri decât în restul anilor. „Am procedat la fel în fiecare an, numai că anul acesta am îmbunătăţit sistemul informatic şi ne-a permis să eliberăm mai multe popriri decât anii precedenţi. Au fost luaţi în vizor toţi cei care au avut restanţe indiferent de vechimea lor. În luna decembrie am eliberat cinci mii de popriri urmând ca în ianuarie să mai emitem alte cinci mii. În primă etapă sunt popriri pentru persoanele care nu au achitat până în luna martie a anului 2014”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Înştiinţaţi prin poştă

Deşi mulţi dintre gorjenii cu datorii la impozite s-au trezit pur şi simplu cu conturile blocate, conducerea Direcţiei de Taxe spune că oamenii au fost iniţial înştiinţaţi prin poştă. „Au fost emise înştiinţări cu confirmare de primire numai că mulţi dintre ei au uitat ce au semnat ori nu au fost la domiciliu şi apoi nu s-au mai dus la poştă să ridice plicurile. S-a procedat conform legii, inclusiv la sediul direcţiei sunt listele afişate”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.  

Sumele de recuperat sunt de cinci milioane de lei din impozite şi taxe locale şi şapte milioane de lei din amenzi.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: