Peste două mii de persoane, aşteptate la Tismana

Autorităţile locale din Tismana se pregătesc pentru o nouă ediţie a Festivalul cântecului, jocului şi portului popular gorjenesc, ce va avea loc în zilele de 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria. Primarul Marian Slivilescu spune că aşteaptă în perioada acestui eveniment să vină în Tismana peste 2.000 de persoane, mai ales că este şi zi liberă.

Ziua de 15 august a fost declarată zi liberă, aşa că sunt aşteptate în zonă peste 2000 de persoane, unii dintre ei dorind să viziteze cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria Mănăstirea Tismana. Faţă de alţi ani, scena pe care vor evolua interpreţii de muzică populară va fi adusă în centrul civic pentru a avea acces la acest eveniment cât mai multe persoane. Pentru acest eveniment se va aloca suma de 8.000 lei. ”Noi suntem implicaţi total în organizarea acestui festival. Suntem şi co-organizatorii preselecţiei şi participăm şi cu bani la premii. Consiliul local Tismana va oferi câştigătorului locului II al festivalului suma de 2.000 lei. În acest an dorim să amplasăm scena în faţa primăriei, nu în zăvoi, pentru a veni cât mai multă lume. Aşteptăm şi turişti din judeţele învecinate, care au suficiente locuri de cazare la pensiuni dacă doresc să rămână peste noapte”, spune Marian Slivilescu.

Taxe

Festivalul va reprezenta şi o importantă sursă de venit pentru primărie. Astfel, pentru utilizarea terenului în vederea comercializării produselor comercianţii vor achita o taxă de 3 lei pe mp. Tariful pentru branşarea şi debranşarea de la reţeaua de energie electrică a agenţilor economici a fost stabilit la 100 lei pentru agenţii economici care funcţionează cu terase restaurant sau tiribombe şi35 lei pentru ceilalţi agenţi economici. De asemenea, pentru întreţinerea şi menţinerea curăţeniei, refacerea şi salubrizarea zonei s-au stabilit taxe salubrizare de 100 lei pentru agenţii economici care funcţionează cu terase restaurant şi 5 lei pentru ceilalţi agenţi economici.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: