Peste două sute de solicitări la Ambulanţă de Crăciun

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a fost suprasolicitat de Crăciun. Peste 200 de gorjeni au chemat ambulanţa după ce mâncat pe săturate şi au băut peste măsură. Au fost şi persoane ale căror probleme de sănătate s-au agravat în aceste zile şi au ajuns la spital însă nu au lipsit nici traumatismele.

 

Gorjenii care au mâncat şi au băut peste măsură au ajuns la spital chiar de Crăciun. Cu toate că medicii au avertizat populaţia să nu facă abuzuri, gorjenii au petrecut de sărbători cu bucate tradiţionale şi alcool pe săturate. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a primit de Crăciun peste 200 de solicitări, cele mai multe venind din partea celor care au consumat alcool în exces sau au mâncat prea mult. Au fost însă şi persoane a căror stare de sănătate s-a agravat pe parcursul sărbătorilor şi au ajuns la spital „Am primit peste 200 de solicitări numai în câteva zile. Majoritatea gorjenilor au ajuns la spital cu colici abdominale şi biliare, dar au fost şi foarte multe solicitări pentru persoane agitate din cauza alcoolului. De asemenea am avut şi persoane cu probleme cardiace şi cu boli cronice dar şi câteva traumatisme”, susţine Valeria Gherghe, directorul medical al SJA Gorj

La trecerea dintre ani, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească. Totodată medicii continuă să-i avertizeze pe gorjeni să fie precauţi la mâncare şi la băut „ Noi avertizăm populaţia să fie precaută şi atentă la ce mănâncă şi la cât bea. Este bine să mănânce cumpătat şi să consume alcool în cantităţi normale”, declara Valeria Gherghe.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: