Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Peste o mie de cazuri de violență domestică în Gorj

Tot mai multe cazuri de violență în familie! Polițiștii gorjeni au făcut bilanțul pe anul trecut și au constatat că au fost înregistrate peste o mie de cazuri de violență domestică, cu aproape 40% mai multe decât în 2020. De asemenea, și ordinele de protecție au fost mai multe în 2021.

 

În anul 2021, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au fost înregistrate aproximativ 1.100 de cazuri de violență domestică, cu peste 400 de fapte mai multe decât în anul 2020, când au fost înregistrate 754 cazuri, reprezentând o creștere in procente de circa 37%, anunță IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Totodată, și numărul ordinelor de protecție a crescut în anul 2021, fiind emise de polițiști 247 de ordine de protecție provizorii, cu 117 mai multe decât în anul 2020, când au fost emise 130 astfel de documente restrictive.

Având în vedere trendul ascendent al acestor infracțiuni, ieri, polițiști din cadrul IPJ Gorj, în colaborare cu jandarmii gorjeni și DGASPC Gorj, au desfășurat activități specifice în centrul pietonal al municipiului Târgu Jiu, pentru prevenirea infracțiunilor de violență domestică.

În cadrul acțiunilor, polițiștii, împreună cu celelalte structuri implicate, au distribuit flyere cu recomandări cu caracter preventiv, pentru potențialelor victime ale infracțiunilor de violență domestică.

Violența domestică înseamnă orice inacţiune sau acţiune intenţionată de violenţă fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală sau cibernetică care se produce în mediul familial sau domestic, ori între soţi sau foşti soţi, precum şi între actuali sau foşti parteneri, indiferent dacă agresorul locuieşte sau a locuit împreună cu victima.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: