Peste o mie de fermieri afectaţi de secetă au solicitat ajutor

Schimbare de situaţie în cazul ajutorului oferit pentru secetă. Dacă acum două săptămâni doar două persoane solicitaseră acest sprijin, acum au fost centralizate peste o mie de cereri. Cele mai multe solicitări au venit la primăriile Bolboşi, Turceni, Ţicleni şi Turburea.

Valentin Priporeanu, şeful Serviciului Agricol din cadrul Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Gorj, spune că în perioada 10 septembrie - 1octombrie au fost depuse 1167 de cereri, pentru o suprafaţă de 3055 de hectare. „Printre primăriile care s-au implicat, cel mai mult sprijin a fost oferit de Primăriile Bolboşi, Turceni, Ţicleni şi Turburea. Autorităţile din aceste localităţi au venit în sprijinul cetăţenilor pentru completarea cererilor care trebuiau aduse la noi'', precizează Priporeanu.

Primesc 100 de lei la hectar

Data de 15 octombrie este ultima zi de depunere a cererilor. Până atunci reprezentanţii DADR Gorj speră să ajungă la peste 4 mii de solicitări pentru 11-12 mii de hectare. Banii la beneficiari urmează să ajungă începând cu data de 15 noiembrie. „Banii se vor vira în conturile fiecărui fermier începând cu data de 15 noiembrie. Data de 15 octombrie este ultima zi de depunere a cererilor. Sperăm ca până atunci să fie depuse un număr de 4.000 de solicitări”, a adăugat şeful Serviciului Agricol din cadrul DADR Gorj.

Sprijinul financiar de 100 de lei pentru un hectar, iar cei care pot solicita ajutorul sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoanele juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 şi primăvara anului 2012.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: