Peste o mie de lămpi cu led la Rovinari

Iluminat cu led în tot orașul Rovinari. Peste 1000 de lămpi vor fi montate în Rovinari în câteva săptămâni. Contractul va fi semnat luni și, în acest fel, susține primarul Robert Filip, costurile cu energia electrică vor fi reduse aproape la jumătate.

Același proiect cuprinde și montarea unor stâlpi noi și extinderea rețelei electrice din oraș. “Luni, vom semna contractul pentru iluminatul cu led pentru tot orașul, care implică montarea a 1050 de lămpi cu led, pe un sistem, singurul din Oltenia, prin care reducem costurile cu 40% la factura de energie electrică. Vom putea gestiona electronic, de pe un smartphone sau de pe un calculator tot sistemul de iluminat din orașul Rovinari plus o extindere de 1,2 kilometri și câteva sute de stâlpi noi în zone care nu sunt acoperite”, a explicat primarul Robert Filip.

Tot în perioada următoare, va fi semnat și contractul ce prevede achiziționarea unor autobuze electrice. Investiția de 5 milioane de euro va fi implementată printr-o asociere între Primăriile Rovinari și Drăguțești. Pe ruta Târgu Jiu – Rovinari vor circula, în acest an, autobuze electrice, iar, la Rovinari, va fi realizat și un depou. „Un alt proiect important se referă la autobuzele electrice, unde suntem în contractare. Urmează să vină contractul în câteva săptămâni. Blocul ANL este în faza de a se face producedura de licitație la Agenția Națională de Investiții”, a mai anunțat Filip. (M.M.)

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: