Peste o sută de locuri de muncă în străinătate

Peste 100 de locuri de muncă sunt diponibile prin reţeaua de ocupare a forţei muncă Eures. Angajatorii francezi oferă pentru gorjenii interesaţi job-uri precum bucătar, menajeră, valet, cameristă, frezor, mecanic maşini agricole sau tehnician pentru întreţinerea instalaţiilor de încălzire.

Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, a menţionat că persoanele care doresc să aplice pentru locurile de muncă oferite de angajatorii francezi trebuie să aibă experienţă, să deţină calificare pentru meseriile solicitate şi să cunoască limba franceză, nivel conversaţional, iar salariile sunt avantajoase.

Angajatorii francezi oferă, de exemplu, pentru persoana care va ocupa postul de mecanic maşini agricole între 9,6 şi 10,7 euro/oră, iar contractul este pe o perioadă nelimitată. Se cere experienţă de minim un an pe un post similar. Pe de altă parte, un bucătar pentru un restaurant cu specific marocan este momit cu un salariu de 2200 euro/lună. Contractul este pe o perioadă de şase luni şi există posibilitatea asigurării locuinţei din partea angajatorului. Candidaţii pentru acest post trebuie să aibă calificare de bucătar. Cei care vor să obţină acest post trebuie însă să se grăbească, perioada de înscriere pentru acest post se încheie în data de 15 mai.

Şi angajatorii din Republica Cehă caută forţă de muncă românească. Oferă 15 locuri de muncă pentru şlefuitori-pilitori. Salariul poate varia între 450 şi 1000 de euro, în funcţie de performanţă. Cei care vor fi selectaţi se vor ocupa de lustruirea produselor din fontă pentru maşini auto, vor lucra în două schimburi, inclusiv sâmbăta. Se oferă cazare pentru care se percep 50-100 euro/lună, în funcţie de norma realizată. Candidaţii trebuie să aibă studii medii şi calificare-lăcătuş mecanic sau strungar. Contractul este pe o perioadă nedeterminată.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: