Peşterile, sub administrarea judeţului Gorj doar pentru două săptămâni

Ziarul Pandurul a reuşit să afle intenţiile firmei Buterfly Effect SRL, cea care a obţinut peşterile Polovragi şi Muierilor dar şi Cheile Galbenului şi Olteţului, în urma unei sesiuni de atribuire în custodie, derulate de Ministerul Mediului. După o adresă la Ministerul Mediului şi alte câteva telefoane am reuşit să dăm de administratorul firmei, Raluca Mihai, care a declarat că are multe proiecte pentru aceste zone.

Pandurul a relatat în ediţia de ieri cum bogăţiile Gorjului au ajuns pe mâna unei firme din Craiova pentru că nimeni dintre cei care răspundeau până acum de ele nu a depus nici un dosar la Minister. Custodia s-a acordat pe o perioadă de cinci ani. Directorul Muzeului Judeţean, Dumitru Hortopan, dar şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, au aflat ieri cu stupoare că nu mai administrează acest patrimoniu. Chiar dacă au început să scrie memorii şi se ţin „momente de reculegere“ în sala Maură a Consiliului Judeţean, nu se mai poate face nimic. Acum, foţii administratori încearcă să obţină măcar câte un contract de colaborare şi să spere că această firmă, Buterfly Effect SRL are gânduri bune cu aceste zone, aşa cum a afirmat.

„Vrem să promovăm turismul“

Raluca Mihai, administratorul firmei, a declarat că va lua legătura cu foştii administratori, pentru a prelua de-a dreptul peşterile pentru că are multe proiecte. Acesta a mai spus că în funcţie de modul în care se prezintă peşterile, va dori sau nu o colaborare. „Avem foarte multe proiecte cu ele. Deocamdată nu am luat în custodie până nu ne înţelegem cu foştii administratori să vedem cum stau lucrurile,. Oricum, vrem să promovăm turismul de acolo fără să prejudiciem natura“. Acesta a mai spus că peste două săptămâni va trebui să intre în posesia efectivă a acestora. „Suntem deschişi la colaborări. Institutul Speologic va face o cercetare şi dacă au făcut ce trebuie şi au îngrijit peşterile, putem vorbi de o colaborare“, a încheiat Raluca Mihai.

ÎNTREBĂRI

Firma Buterfly Effect SRL a ridicat numeroase semne de întrebare pentru că reprezentanţii au fost greu de găsit. Nu au site şi nicio adresă sau număr de telefon la care pot fi contactaţi. Pandurul a făcut chiar şi la Minister o adresă iar răspunsul ne-a năucit. „V-am transmis datele pe care le-am găsit şi noi pe Internet. La dosar nu sunt obligaţi să pună date de contact“, a răspuns Biroul de Presă al Ministerului. Numărul de telefon comunicat de Minister era de fapt al unei avocate, care a ţinut locul apărătorului firmei şi a dus nişte acte contabile la Registrul Comerţului, moment în care i-au reţinut numele. Căutând-o insistent, administratorul Raluca Mihai a telefonat la redacţie. Nu a vrut să dea prea multe detalii despre intenţiile sale până nu vor fi preluate cu adevărat. Chiar şi aşa, atât administraţia locală cât şi ziariştii au foarte multe nelămuriri vi-a-vis de această custodie.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: