Petre Grigoraş: „Matei şi Pintilii nu sunt de vânzare!”

Antrenorul Pandurilor nu este de acord ca unii dintre jucătorii de bază din lot să plece din iarnă. După ce MM Stoica şi-a exprimat dorinţa de a-i lua din iarnă pe Gabi Matei şi Mihai Pintilii, Petre Grigoraş a precizat ieri că aceştia nu sunt de vânzare.

Nici unul dintre jucătorii despre care s-a scris că sunt doriţi la Steaua nu e de vânzare. “Nu se pune problema să plece Matei sau Pintilii la Steaua. Eu nu sunt de acord cu plecarea unui jucător cu atât mai mult a unora care sunt de bază în lot”, a spus ieri categoric antrenorul Pandurilor transmiţând clar steliştilor că aceştia nu sunt de vânzare: „Până la vară, indiferent de oferte, din punctul meu de vedere ei nu pleacă. Dacă este adevărat că Steaua s-a orientat după faptul că la Pandurii sunt jucători mai ieftini, ei bine chiar nu sunt de vânzare”.

Sfătuiţi să vadă interesul echipei

Grigoraş a precizat că atât Matei cât şi Pintilii fac parte din planurile sale pentru returul acestui sezon pe care îl consideră de foc şi în nici un caz nu ar renunţa la cei doi. „Jucăm meciurile de acasă în deplasare, avem nevoie de jucători pentru a nu retrograda. Mă bucur că există interes, dar la mijloc de drum, cu situaţia grea din clasament, nu se pune problema să ne slăbim echipa. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că nu suntem deloc scăpaţi de griji. Abia după etapa trecută am ieşit deasupra liniei retrogradării după ce am închegat o echipă bună şi am legat câteva rezultate mai bune”, spune antrenorul pandurilor care le transmite şi jucătorilor să vadă mai întâi interesul echipei lor: „Poate că jucătorii sunt încântaţi că sunt ofertaţi de brandul Steaua, poate fi o rampă de lansare, dar trebuie să vedem şi interesul echipei noastre. Îi sfătuiesc să aibă răbdare, să joace până la vară la noi, şi apoi să fie copţi pentru performanţă”.

Ar putea fi rezerve la Steaua

Steaua poate fi un miraj pentru ortice jucător dar ei ar trebui să se gândească şi la faptul că formaţia din Ghencea are mulţi jucători în lot şi ar putea ajunge rezerve în condiţiile în care la Pandurii au jucat meci de meci. „La Steaua sunt 30 de jucători şi nu cred că ar fi bine pentru ei să meargă acolo”, le-a transmis şi Grigoraş jucătorilor, existând deja exemple celebre de jucători care au plecat de la Pandurii şi nu au fost nici măcar rezerve mult timp la Steaua. Antrenorul le cere acum fotbaliştilor vizaţi să se gândească la meciurile grele care vor urma pentru că e nevoie de fiecare dintre ei: „Jucătorii trebuie să fie concentraţi pentru meciuri şi nu să se gândească la transferuri sau disponibilizări. Ei să-şi facă treaba aici pentru că mai avem de jucat trei etape şi avem nevoie de fiecare jucător”. Pandurii şi-au reluat ieri pregătirea având programat un antrenament după-amiază, după ce sâmbătă şi duminică au primit două zile libere.

Ce zice patronul pandurilor?

Grigoraş a recunoscut că ultimul cuvânt în cazul transferurilor de jucători  îl are preşedintele Marin Condescu cu care nu s-a consultat încă dar îi transmite că are nevoie de cei Matei şi Pintilii: „Eu nu sunt patronul echipei iar dacă domnul Condescu îmi va cere sfatul în privinţa viitorului echipei îi voi spune că am nevoie de cei doi. Dacă preşedintele Condescu insistă şi are alte planuri se poate schimba ceva.  Eu sunt doar un simplu antrenor, dar, personal, nu sunt de acord cu plecarea  lor”. Marin Condescu  spune la rândul său că nu s-a stabilit o politică de vânzare a jucătorilor: „Nu am făcut încă vreo politică de vânzare de jucători iar Grigoraş este cel care hotărăşte dacă ne despărţim de nişte jucători sau nu. În general, nu am ţinut jucătorii ca să nu-i plafonăm, dacă ei voiau să plece şi era bine şi pentru club. Dar nu avem nici o ofertă concretă din partea Stelei”.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: