Grigoraş îl propune pe Pintilii la echipa naţională

Jucătorul care a reuşit să înscrie un gol spectaculos în meciul cu FCM Târgu Mureş, transformând şi un penalti, căpitanul Mihai Pintilii, este considerat de antrenorul Petre Grigoraş chiar o soluţie pentru echipa naţională a României. După ce a cochetat chiar cu Steaua unde s-a pregătit o perioadă, Pintilii şi-a dorit în trecut să ajungă şi la Pandurii, ceea ce s-a întâmplat până la urmă indirect, prin intermediul fostei sale echipe Internaţional.

Căpitanul pandurilor este într-o creştere de formă de la meci la meci, după evoluţia bună din partida cu Rapid, el având o evoluţie şi mai bună la jocul cu FCM Târgu Mureş. După ce a jucat când fundaş central, când mijlocaş la închidere, Pintilii şi-a găsit un loc stabil în echipă după venirea lui Petre Grigoraş.

Pintilii: „Naţionala e departe de mine acum!”

Antrenorul pandurilor l-a apreciat pe Pintilii pentru seriozitatea cu care se pregăteşti apreciind că evoluţia sa bună era previzibilă din acest puncte de vedere: ”Mihai Pintilii mi se pare un jucător extrem de serios, nu întâmplător joacă şi bine. Este un profesionist, un jucător care sunt convins că poate să joace şi mai bine decât a făcut-o până acum. Cred că nu este departe şi timpul când va fi convocat şi la echipa naţională”. Mijlocaşul s-a bucurat că munca sa este apreciată dar crede că mai are de lucru pentru a ajunge acolo.  „Mă bucur pentru aprecierile la adresa mea, dar cred că naţionala e departe de mine acum. Eu muncesc pentru a-mi face treaba cât mai bine la Pandurii, însă trebuie să mai progresez pentru a mă gândi la naţională”, a spus Pintilii care crede că pentru a ajunge la naţională are nevoie de jocuri bune ale echipei Pandurii şi ca gorjenii să mai urce în clasament: „Oricum, selecţionerul Răzvan Lucescu a spus că nu vrea jucători de la formaţii care se bat la evitarea retrogradării, aşa că singura mea şansă e să ajung cu Pandurii mult mai sus în clasament”.

A trecut pe la Steaua, dar nu a fost păstrat

În urmă cu trei ani Pintilii a trecut prin curtea Stelei şi s-a pregătit o perioadă sub comanda lui Olăroiu. „Am mers la Steaua la cererea lui Cosmin Olăroiu. Oli a plecat în scurt timp, apoi Hagi a venit cu jucătorii lui şi am plecat. A fost o experienţă de viaţă utilă din care am avut de învăţat, a spus acum jucătorul care demonstrează că merita să joace la o echipă cu pretenţii mai mari decât Pandurii. Grigoraş nu pare interesat de cine l-a vrut sau nu pe Pintilii şi speră ca evoluţiile sale să fie la fel de bune în continuare: „Nu mă interesează cine îl regretă sau dacă e regretat de Becali. Important este că Pintilii este jucătorul nostru, are contract cu Pandurii şi sper ca evoluţiile lui să fie în continuare la fel de sigure şi de apreciate”. Titular în 13 din cele 14 meciuri disputate de Pandurii în acest sezon, Pintilii a ratat posibilitatea de a fi integralist din cauza suspendării datorate cumulului de cartonaşe galbene. Acesta a acumulat şase galbene deja în cele 14 etape şi la următorul avertisment primit va lipsi din nou o  etapă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: