Petre Grigoraş: „Partida cu Pandurii este cea mai importantă din tot campionatul”

Problemele cu gripa porcină nu sunt singurele care au afectat echipa din iaşi care se confruntă înaintea meciului cu Pandurii şi cu o serie de suspendări sau absenţe din motive medicale. Nu mai puţin de şase jucători din lotul de bază vor lipsi la acest meci, inclusiv Buta care trebuie să mai rămână o perioadă izolat după tratamentul făcut pentru gripa porcină. Partida a fost amânată pentru ziua de marţi la solicitarea conducerii grupării ieşene, după ce jucătorul Cornel Buta a fost depistat cu gripa nouă iar toţi ceilalţi jucători au stat în carantină timp de o săptămână.

Antrenorul celor de la Poli Iaşi, Petre Grigoraş, spune că nu va putea conta pe serviciile a şapte jucători în partida de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu: "Am crezut că pauza competiţională cauzată de meciul amical al echipei naţionale va duce la recuperarea mai multor jucători din punct de vedere medical. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa şi am nu mai puţin de şapte jucători indisponibili. Este vorba de Milea, care a fost operat şi va rata tot turul, Viveiros şi Straton, care au probleme la genunchi, Vali Negru s-a simţit rău vineri şi a fost dus de doctorul Marius Pralea la o nouă serie de investigaţii. Analizele i-au ieşit bine jucătorului, astfel că nu ne putem explica de ce Negru se simte rău de câteva săptămâni. De asemenea, Cristian Bratu este suspendat două etape din cauza eliminării din meciul cu Gaz Metan Mediaş. Buta, deşi a reluat antrenamentele, este în urmă cu pregătirea, iar Bersnjak este exclus din lot", a spus Petre Grigoraş.

Antrenorul ieşenilor a mai menţionat că singurele veşti bune sunt cele referitoare la Miclea şi la jucătorii care au evoluat răciţi la Mediaş, fotbalişti care pot evolua în partida cu Pandurii Târgu Jiu: "Cristian Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibraima Balde şi Bogdan Străuţ, care au jucat răciţi la Mediaş şi-au revenit şi vor putea evolua în partida de marţi. În plus, Miclea a reluat antrenamentele şi chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică ar putea juca cu Pandurii".

Condescu: Mergem pentru trei puncte

Antrenorul Politehnicii Iaşi le-a promis jucătorilor că le face cinste la un restaurant în cazul unui succes cu Pandurii.  "Partida cu Pandurii este cea mai importantă din tot campionatul, pentru noi. Chiar dacă ne lipsesc aproape toţi mijlocaşii, trebuie să facem orice pentru a câştiga. Indiferent de posturile pe care vor fi folosiţi, indiferent de sistemul în care vom juca, chiar dacă se mai accidentează cinci jucători, trebuie să câştigăm. Avem nevoie de trei puncte pentru a opri alunecarea spre subsol şi a ne recăpăta încrederea. Dacă batem, le-am promis jucătorilor că le fac cinste cu o cină, la care pot să-şi invite şi prietenele. Nu am eu forţa lui Guardiola ori Mourinho, să le dau prime din buzunar, însă o masă la restaurant îmi pot permite să dau" a prefaţat tehnicianul partida de azi cu Pandurii.

 De cealaltă parte, Pandurii consideră meciul la fel de important şi sunt decişi să nu piardă.  “Am plecat cu speranţa că nu vom pierde, dacă vom şi câştiga va fi cu atât mai bine. Deja ultimele rezultate ne obligă să nu pierdem la Iaşi şi să batem Unirea Alba Iulia acasă în ultima etapă, cel puţin. Se simte presiunea de multe etape pentru că celelalte echipe fac puncte şi avem nevoie de o victorie ca de aer”, a declarat secretarul general Daniel Băloi. Şi preşedintele Marin Condescu este încrezător că Pandurii va obţine victoria în Iaşi. “La Iaşi mergem pentru trei puncte, mergem pentru victorie”.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: