Petre Grigorie părăseşte Primăria Plopşoru

Primarul din Plopşoru, Grigorie Petre, se va despărţi de primărie în această vară. Exact în anul în care îi expiră mandatul primarului expiră şi termenul în care aparatul primăriei mai poate funcţiona în actualul sediu al primăriei. Conacul în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii a fost reşedinţa generalului Alexandru Tătărăscu, fratele lui Gheorghe Tărărăscu, şi a fost retrocedat moştenitorilor în urmă cu cinci ani. Primarul spune că dacă moştenitorii nu vor mai prelungi termenul se va construi o altă primărie în Plopşoru.

Angajaţii din Primăria Plopşoru ar putea fi mutaţi din actualul sediu în vara acestui an. Asta pentru că primăria funcţionează într-un conac retrocedat, iar perioada în care angajaţii în frunte cu primarul au deţinut imobilul cu titlu gratuit se încheie. Grigorie Petre vrea să mai negocieze cu moştenitorii generalului Alexandru Tătărăscu, cel care a deţinut conacul, pentru a prelungi termenul. „Trebuie să negociez cu proprietarii astfel încât primăria să funcţioneze în acest local şi să fie a cetăţenilor din comună. Anul acesta în luna august expiră termenul pentru a locui aici. Am funcţionat aici cu titlu gratuit. Nu eu sunt cel care hotărăsc dacă voi achiziţiona o clădire cu o asemenea valoare. Noul consiliu care va fi în luna august îmi va da posibilitatea să negociez pe bază de hotărâre de consiliu”, afirmă primarul din Plopşoru, Grigorie Petre.

Primăria i-a purtat noroc

În clădirea plină de istorie primarul se încărca energetic. „Este o clădire plină de istorie, în care mi-a mers bine, am fost feriţi de rele şi este o clădire care o energie aparte. Mă încarc cu energie când stau singur în acest birou, simt că mă încarc benefic”, mai spune Petre Grigorie. Aşa că nu renunţă la ideea de a locui pe mai departe aici, cum nu renunţă nici la ideea de a fi primar. „Vreau să funcţionez pe mai departe în această clădire, să plătesc chirie sau să o achiziţionez. Pe baza unui protocol putem să funcţionăm aici în continuare, cu condiţia să întreţinem acest imobil. Dacă se va realiza acest lucru e foarte bine, dacă nu vom fi nevoiţi să construim sediul unei primării în altă parte”, mai menţionează primarul din Plopşoru

BUGET

Cei din Popşoru stau bine cu bugetul, când vine vorba să-şi construiască o nouă primărie. „Ne permitem să construim o altă primărie în altă parte. Pentru acest lucru nu trebuie să stai foarte bine cu bugetul, ci trebuie să sper că în legislatura viitoare voi avea rolul să nu mai fiu primar în opoziţie”, afirmă primarul.

RETROCEDARE

„Am primit dispoziţia de retrocedare pentru că este un imobil confiscat abuziv de regimul comunist. Clădirea aparţine fostului general Alexandru Tătărăscu, ea a fost retrocedată în condiţiile funcţionării în continuare a primăriei şi a consiliului local în această clădire timp de cinci ani. Au fost de acord moştenitorii”, explică Petre Grigorie.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: