Petrecere de bun rămas pentru bursierii în Coreea de Sud

Cei doi absolvenţi ai Colegiului Naţional “Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, care au câştigat burse de studiu în Coreea de Sud, şi-au luat vineri rămas bun de la foştii profesori şi de la autorităţile locale în cadrul unei întâlniri festive.

Ionuţ Lucian Croitoru şi Ionuţ Alexandru Gărăiacu vor merge în Coreea de Sud pentru o perioadă de cinci ani pentru a se experimenta în domeniul autovehiculelor rutiere. Ambii au fost elevi de excepţie şi au ajuns la facultate la Craiova şi Bucureşti. Locuitorii din Târgu Cărbuneşti se mândresc cu faptul că singurii tineri din România care au obţinut burse în Coreea de Sud s-au născut şi au crescut în acest oraş. „Coreea de Sud a oferit 100 de burse pentru studenţi din 62 de ţări, iar din România vor merge pe acest domeniu doar cei doi cărbuneşteni. Au reuşit să obţină o bursă internaţională la Autovehicule Rutiere. Conform protocolului, vor sta în Coreea de Sud cinci ani, unul fiind dedicat studierii limbii. Vor veni acasă o dată pe an şi vor fi cunoscătorii unei limbi rare. Primesc 300 dolari pe lună pentru cazare şi masă”, a declarat primarul Mihai Mazilu. 

La finele întâlnirii festive s-au ciocnit pahare cu şampanie şi s-au vărsat lacrimi de bucurie. “Le urez să dobândească un bagaj cât mai mare de cunoştinţe şi să se întoarcă în ţară pentru că România are nevoie de specialişti”, a precizat edilul local.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: