Petrescu cere PDL mazilirea primarului Ţuilă

Fostul senator Ilie Petrescu cere filialei judeţene a PDL Gorj să îl excludă din rândurile sale pe primarul din Cătunele, pe motiv că edilul ar fi pactizat cu Dan Ilie Morega în timpul campaniei electorale. Florinel Ţuilă s-a fotografiat în perioada alegerilor cu şeful PNL Gorj, pe care a spus că îl susţine, asta în ciuda faptului că el ar fi trebuit să îl ajute pe candidatul democrat-liberal Adrian Gorun. Legislaţia prevede că un primar îşi pierde mandatul dacă schimbă partidul pe listele căruia a fost ales sau dacă i se retrage sprijinul politic, lucru pe care îl cere şi Petrescu. Şeful conservatorilor consideră că afişul electoral făcut de Morega cu Ţuilă este o probă suficientă pentru ca la Cătunele să fie declanşate procedurile pentru alegeri anticipate.

            Şeful de campanie electorală a PDL Gorj, Ionel Manţog, spune că Ţuilă nu este singurul primar din judeţ care a fost într-o asemenea situaţie, democrat-liberalul precizând că şi edilii altor partide au susţinut alţi candidaţi. Manţog afirmă că filiala nu uită că primari de genul lui Ţuilă au ajutat organizaţia judeţeană să obţină scoruri bune la alte alegeri şi, de aceea, acesta propune o altă soluţie. Liderul PDL Gorj consideră că, pe viitor, primarii ar trebui lăsaţi doar cu munca din administraţie, fără ca ei să mai fie obligatoriu şi preşedinţi ai organizaţiilor locale ale partidului.

            Propunerea lui Manţog vine şi după ce edilul de la Dăneşti a fost declarat oficial ca fost colaborator al Securităţii în perioada regimului comunist. Emilian Rusu avea numele de cod „Popa Savu”, el fiind unul dintre primarii realeşi după 2000. În mod normal, primarul ar urma să fie cercetat penal de acum încolo pentru fals în declaraţii întrucât în momentul în care a candidat a declarat pe propria răspundere că nu a avut legături cu fosta Securitate. Manţog afirmă că PDL Gorj nu va lua nicio măsură în privinţa primarului, ci va aştepta eventualele consecinţe legale ale situaţiei respective.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: