Petrescu, încă un meci cu Hanu

Liderul conservatorilor din judeţ se pregăteşte de alegeri interne în filială şi în lipsa unui contracandidat care să îi creeze emoţii reaprinde disputele mai vechi pe care le are cu fostului său coleg din PRM, Dorin Hanu. Edilul din Motru a fost făcut ieri cu ou şi cu oţet de către mai marele PC Gorj, supărarea lui Ilie Petrescu fiind dată de comportamentul nesportiv pe care primarul l-ar fi avut cu ocazia unui meci disputat în cel de-al doilea municipiu al judeţului.

Conform lui Petrescu, autorităţile din Motru au organizat un campionat de fotbal cu ocazia Zilelor Oraşului, campionat la care Primăria a avut propria echipă (şi culoare, roşie, evident), iar conservatorii au participat cu proprii lor jucători.

Şeful PC Gorj spune că fotbaliştii din echipa sa nu au avut parte de adversari corecţi, iar pentru asta obrazul i-a fost bătut cu expresii grele direct lui Dorin Hanu. „Primăria, în frunte cu edilul, şi-a permis să aducă în echipă jucători cu legitimaţie, pentru a învinge. Este un comportament mizerabil, lipsit de respect şi maturitate. Pe teren comportamentul a fost unul dur, folosindu-se orice pârghie pentru ca aceşti copii să fie eliminaţi. Să-i fie ruşine obrazului lui Dorin Hanu, un asemenea comportament nu face cinste primarului”, şi-a descărcat ieri nervii Ilie Petrescu. Fostul senator nu este la primul „meci” cu fostul său coleg, ei mai având o dispută cu doi ani în urmă, când Hanu a luat decizia de a trece de la PRM la PSD, ocazie cu care a organizat o partidă de fotbal la Motru la care ar fi fost prezent şi Victor Ponta. Petrescu s-a plâns atunci că elevii care aveau ore de sport ar fi fost trimişi acasă tocmai pentru ca sala unde s-a jucat meciul social-democraţilor să fie liberă. Dorin Hanu nu a răspuns ieri la telefon pentru a comenta acuzaţiile lui Petrescu, fostul senator putând acum să se pregătească în linişte pentru alegerile interne pe care le va avea în filială la sfârşitul lunii.

El rămâne deocamdată singurul candidat la funcţia de preşedinte al PC Gorj, în perioada următoare membrii dornici de funcţii în organizaţie având posibilitatea să îşi depună oficial candidaturile. Acestea vor fi validate în vederea votului final, Petrescu dând asigurări că poate candida oricine la orice funcţie doreşte. El a menţionat şi că la conferinţa de alegeri i-a chemat pe şefii centrali ai partidului, actualul preşedinte Daniel Constantin nemaifiind până acum în Gorj, asta în cazul în care va ajunge totuşi la Târgu Jiu. Gigi CIUNCANU

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: