Petrescu: Orice a fost semnat nu mai este valabil

Ilie Petrescu, preşedintele Partidul Conservator, le transmite colegilor de la PSD şi PNL că orice a fost semnat până acum, sub sigla USL nu mai este valabil, după plecarea partidului condus de el. Conservatorii au decis să meargă pe liste separate. Partenerii din USL Gorj sunt de părere că vor avea de pierdut.

În mai multe localităţi din judeţul Gorj, protocoalele USL au fost semnate inclusiv de conservatori. Preşedintele Ilie Petrescu anunţă membrii din teritoriu că acestea nu sunt valabile. „Orice a fost semnat până acum nu mai este valabil”, spune acesta. „Chiar în protocol este specificat faptul că partidele au posibilitatea de a numi candidaţi în toate localităţile. Noi nu încălcăm protocolul, deoarece avem acest drept. Am decis să numim candidaţi în toate localităţile la alegerile locale. Parlamentarele nu intră în discuţie”, a declarat Ilie Petrescu, preşedintele PC Gorj.

Desprinderea PC-ului din alianţă nu-i deranjează pe liderii PSD şi PNL de la Gorj. „Nu înţeleg cum vom putea susţine candidaţi comuni la parlamentare dacă la locale mergem separat. Este alegerea lor, dar eu cred că vor avea de pierdut pentru faptul că vor merge singuri. Am semnat un protocol şi trebuia să mergem împreună”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Singurii care au ieşi bine din toată treaba sunt liberalii, cu care formaseră alianţa ACD. Dian Popescu negociase cu PSD ca în 30 de localităţi ACD să pună primari. Cum PC a ieşit din joc, peneliştii vor avea dreptul să pună 30 de primari din partea USL. Şeful liberalilor mai spune că marea supărare a conservatorului şef este aceea că nu ar fi putut candida la Motru, unde este susţinut Dorin Hanu. „Cred că cei care au de pierdut în urma acestei decizii sunt cei de la PC. Dacă ar fi rămas alături de USL ar fi avut multe de câştigat. Ştiu că nu domnul Petrescu a decis, dar oricum supărarea domnului Petrescu este veche şi este legată de candidatura dumnealui la Motru. USL îl susţine pe domnul Hanu, iar domnul Petrescu îşi doreşte să candideze”, a declarat Dian Popescu. Paritatea în USL a fost stabilită, astfel că social democraţii îşi vor numi candidaţi în 40 de localităţi, iar ACD-ului îi reveneau 30 de localităţi, adică PNL-ului şi PC- ului. Acum odată cu retragerea Partidului Conservator, liberalilor le revin toate cele 30 de localităţi.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: