Piaţa imobiliară din Gorj, tot în criză

Imobiliarele se mai vând în județul Gorj doar prin intermediul programului Prima Casă. Specialiștii în domeniu spun că vânzările stau chiar mai prost decât în anul precedent, iar dacă se mai mișcă ceva în piață, acelea sunt închirierile. Bani cash nu mai există, iar prețul apartamentelor este încă ridicat. Iar cum condițiile de creditare sunt din ce în ce mai grele, se pare că piața imobiliară nu își va reveni prea curând.

„Programul Prima Casă este singura opțiune pentru cei care vor să cumpere garsoniere, apartamente sau case. Cei care au bani cash sunt prea puțini”, spune  Marian Dumitrașcu, agent imobiliar. Nici banii adunați la nunțile programate în această perioadă nu mai sunt suficienți pentru tinerii care vor să își cumpere o casă nouă, iar băncile impun condiții din ce în ce mai greu de atins. „Băncile au mai strâns cureaua la creditele ipotecare, iar cu programul Prima Casă trebuie să ai un salariu destul de bun pentru a te încadra la un credit bancar. Sunt credite avantajoase pentru tineri pentru care garantează statul prin Fondul Național de Garantare. Prin intermediul acestui program se cumpără în general apartamente cu două sau cu trei camere sau garsoniere”, mai menționează Marian Dumitrașcu.

Închirierile, o gură de oxigen

O oarecare revenire a pieței imobiliare s-a simțit în luna septembrie a acestui an, când elevii și studenții s-au interesat de chirii. „Pe raza municipiului Târgu Jiu s-au cuplat mai mulți elevi sau studenți pentru a putea plăti chiria la un apartament sau la o garsonieră. De obicei sunt căutate apartamentele cu două camere. Chiria pentru un astfel de apartament poate varia între 700 și 800 lei pe lună în zona centrală și poate ajunge chiar și la 500 sau 600 lei dacă sunt plasate în CAM sau în 9 Mai. De asemenea pentru o garsonieră se poate plăti între 600 și 400 lei”, mai explică agentul imobiliar Marius Dumitrașcu.  

PREȚURI

Un apartament cu două camere situat în zona 23 August ajunge la 160.000 lei, unul cu patru camere situat în aceeași zonă se ridică la aproape 200.000 lei, iar unul cu trei camere situat în zona Nicolae Titulescu depășește chiar și 220.000 lei. În ceea ce privește garsonierele, preșul acestora poate depăși chiar și 110.000 lei dacă sunt situate în zona Griviței.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: