Picturi din toată ţara, la „Brâncuşiana Copiilor”

Peste 400 de lucrări din toată ţara au participat ieri la vernisajul numit semnificativ „Brâncuşiana Copiilor”, Evenimentul face parte dintr-un lung şir de manifestări dedicate comemorării a 54 de ani de la moartea celebrului sculptor Constantin Brâncuşi. Tot ieri s-a lansat oficial şi site-ul www.centrulbrancusi.ro

Sala Muzeului Judeţean Gorj s-a dovedit a fi neîncăpătoare ieri pentru zecile de copiii care au participat la vernisajul de artă plastică „Brâncuşiana Copiilor”. Cele peste 400 de opere, a căror tematică a fost evident Brâncuşi au putut fi admirate de elevii din Gorj şi apreciate de artiştii plastici gorjeni. „Avem lucrări din judeţele Bacău, Olt, Bucureşti, Neamţ, Braşov, Dolj, Vaslui şi bineînţeles Gorj. Suntem deja la ediţia a IX-a  şi ne bucurăm că şi de data aceasta am reuşit să venim cu ceva nou dar mai ales ne bucurăm când vedem că tot mai mulţi tineri sunt atraşi de operele celui care a fost cel mai celebru sculptor”, a declarat Gheorghe Plăveţ, coordonatorul Centrului de Educaţie Plastică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Tot ieri, în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” a fost lansat oficial site-ul www.centrulbrancusi.ro, după ce anterior a avut loc o proiecţie de film şi un spectacol de poezie.

Slujbe de pomenire pentru Brâncuşi

Centrul Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” a organizat o serie de evenimente comemorative cu prilejul împlinirii a 54 de ani de la moartea sculptorului gorjean. În memoria lui Constantin Brâncuşi va fi organizată sâmbătă o slujbă de pomenire la Mânăstirea Polovragi. Conform tradiţiei, Maica stareţă va împărţi pacheţele cu colaci şi produse de post participanţilor la slujbă. La această acţiune vor participa alături de autorităţile locale şi judeţene foarte mulţi brâncuşologi. O altă slujbă de pomenire a avut loc joi la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Târgu Jiu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: