Pintilii, noul Mirel Rădoi din Ghencea

Pintilii e sufocat de atenţia presei după transferul verii la Steaua. Fostul căpitan al pandurilor se pune bine cu fanii roş albaştri şi spune că il are ca idol pe cel mai bun stelist din ultimul deceniu, Mirel Rădoi.

Transferul lui Pintilii pe 600 de mii de euro la Steaua a captat atenţia presei în ultimele zile. Mijlocaşul rămâne modest şi spune că nu s-a dus la Steaua pentru a-i lua locul lui Bourceanu, care rămâne căpitanul roş albaştrilor.

Nu e stelist de mic dar îl are ca idol pe Rădoi

Pintilii la Steaua e cotat acum ca cel mai tare transfer din această pauză competiţională. Spre deosebire de alţi jucători care, după transferul în Ghencea, s-au declarat fani de mici ai Stelei, Pintilii e mai onest. „Nu pot să spun că simpatizam cu vreo echipă când eram mic, nici cu Steaua, Dinamo sau mai ştiu eu cine. Ţineam cu toate echipele româneşti care jucau în Europa”, spune jucătorul de 27 de ani care intră totuşi în graţiile fanilor încă din prima zi. „Mirel Rădoi e modelul meu, absolut fantastic în tot ce făcea la echipă, de la cum se antrena pînă la cum se sacrifica şi cum impunea respect în vestiar. Un lider adevărat”, mai zice Pintilii care a avut ocazia să se antreneze alături de Rădoi în 2007, când a petrecut un cantonament la Steaua. Rădoi şi Pintilii sunt jucători de acelaşi profil şi acelaşi fizic. Ambii au fost „promovaţi” mijlocaşi la închidere din apărători centrali şi au un caracter puternic care i-a transformat în lideri de grup acolo unde au jucat. Pintilii spune însă că nu a venit în Ghencea pentru a-i lua locul căpitanului actual şi concurent pe post, Bourceanu. „Nu mă gândesc la banderola de căpitan. Eu vreau să îmi fac treaba pe teren. Căpitan avem, Alex Bourceanu. Important e să câştigăm trofee”, e convins Pintilii care nu are încă niciun trofeu în cariera de jucător.

De la Grigoraş la Reghe

Pintilii admite că i-ar fi plăcut enorm să lucreze tot cu Grigoraş şi în Ghencea. Gigi Becali l-a instalat însă antrenor pe Reghecampf, cel care a făcut senzaţie cu Chiajna în retur. Pintilii are grijă să se pună bine şi cu noul său antrenor. „Domnul Grigoraş mi-a spus că este momentul propice să fac pasul înainte. Mi-ar fi fost mai uşor dacă ajungea şi dumnealui la Steaua. Eu mă bucur că m-a vrut şi domnul Reghecampf pentru că a demonstrat în retur că este un antrenor priceput. A salvat Chiajna, a făcut 34 de puncte în jumătate de campionat. Ce mai poţi să spui-”, mai zice Pintilii cel care s-a pus deja de acord cu Chiricheş să împartă din nou o cameră în cantonamente, la fel ca la Curtea de Argeş sau Pandurii.

„Pintilii a venit pe un post pe care Steaua îl avea deja acoperit, cu Bourceanu. Chiar nu văd cum s-ar putea impune!”

Emerich Ienei, fost antrenor Steaua

„Pintilii era un jucător interesant şi pentru noi, dar cei de la Pandurii cereau cam mult pe el, un million de euro.”             

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

„Mi l-am dorit foarte mult pe Pintilii, el trebuie să ajute Steaua să ajungă acolo unde îi este locul.”                  

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: