Pintilii, undă verde spre Ghencea

Pandurii sunt foarte aproape de a-şi pierde căpitanul. Pintilii va merge, cel mai probabil, la Steaua, acolo unde îl doreşte neapărat noul antrenor, Reghecampf. Nici destinaţia Vaslui nu e exclusă.

Ajuns la 27 de ani şi jumătate, Pintilii e gata să facă pasul la o echipă mare. Steaua insistă cel mai mult pentru a-l lua pe jucătorul care a marcat de 4 ori în sezonul recent încheiat.

Are undă verde

De voie, de nevoie, pandurii ar putea fi nevoiţi să se despartă de „motorul” echipei din ultimele două sezoane. Sosit la Pandurii în vara lui 2010, Pintilii îşi face bagajele. Destinaţia cea mai probabilă- Ghencea. Proaspăt instalat pe banca Stelei, Reghecampf a obţinut acceptul conducerii de a-l aduce pe Pintilii. De altfel la nivel de conducere nu vor fi mari probleme în negocieri. Condescu şi Gigi Becali s-au înţeles repede şi când a fost vorba de Gabi Matei (650 de mii de euro) şi de Chiricheş (700 de mii), ambii ajungând în Ghencea de la Pandurii. Chiar dacă a mai avut o mini aventură ratată la Steaua în urmă cu 5 ani, Pintilii vrea să joace la Steaua, echipă ce se bate pentru trofee an de an. Singura problemă în calea tranzacţiei ar fi dorinţa lui Grigoraş de a păstra toţi jucătorii de bază pentru a ataca o clasare în locurile 1-6 în sezonul următor. Pintilii l-ar fi sunat se pare pe Grig pentru a obţine acordul antrenorului. „Domn profesor, vreau să mă lăsaţi la Steaua! Ştiu că mai am doi ani de contract cu Pandurii, dar asta ar fi printre ultimele şanse să pot evolua la un club cu pretenţii, să joc în cupele europene şi să mă bat la titlu!”, i-ar fi zis Pintilii lui Grigoraş. Acesta din urmă i-a transmis că nu se opune transferului dar numai cu anumite condiţii. „Eu sunt de acord să pleci, nu te voi ţine cu forţa. Şi eu am jucat la Steaua şi ştiu că e greu să refuzi o ofertă din Ghencea. Trebuie însă ca şi cei de la Steaua să plătească o sumă conformă cu valoarea ta. Eşti cel mai important om al meu, plecarea ta va fi o pierdere enormă pentru noi!”, i-ar fi răspuns antrenorul. Grigoraş a jucat la Steaua timp de un sezon, între 1989 şi 1990.

Porumboiu l-ar vrea şi el

Steaua nu e însă singura echipă interesată de Pintilii. Fostul mijlocaş de la Jiul Petroşani e şi pe lista celor de la Vaslui dar şi a câtorva cluburi din afară. Patronul de la Vaslui l-ar vrea pe Pintilii în locul lui N’Doye, senegalezul fiind pe lista neagră din cauza actelor de indisciplină. „Nici nu concepem să-l dăm pe o sumă mai mică de 500 de mii de euro, poate chiar mai mult”, a dezvăluit preşedintele Eugen Pârvulescu în emisiunea Sport Report de la Gorj TV. „Preşedintele Pârvulescu mi-a spus că există mai multe propuneri de transfer pentru mine, iar clubul o va accepta pe cea mai bună din punct de vedere financiar. Sper să se rezolve totul cât mai repede, iar la începutul pregătirilor să ştiu exact unde voi juca”, mai zice Pintilii, jucător ce ratează turneul naţionalei din Austria şi Elveţia din cauza unei accidentări.

„Vom aduce un mijlocaş box-to-box, care să aibă cifre foarte bune.”
Mihai Stoica, manager general Steaua

85 -  de meciuri a jucat Pintilii în liga 1, timp în care a înscris şi 7 goluri

„Am vorbit cu Copos marţi şi rămăsese că o să mă sune să negociem. El m-a sunat abia vineri, iar eu mi-am prelungit între timp contractul cu Pandurii. M-a deranjat şi faptul că a sunat 10 antrenori de marţi până acum. Păi, când vrei cu adevărat un antrenor, nu mai suni la alţii...”

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: