Pîrvulescu (FNME): Și-au retras actele adiționale. Vedem după alegeri ce va fi

A fost supărare mare printre minerii de la Jilț Sud în ultimele zile, după cum ne-a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea. Potrivit acestuia, minerii primiseră acte adiționale la contractele individuale de muncă unde locul de muncă era definit ca Direcția Minieră, nu unitatea minieră de carieră la care lucrează. “I-am sfătuit pe oameni să nu semneze, altfel pot fi mutați pe alt loc de muncă. Noi, cei de la FNME, suntem singurii care ne-am opus”, a spus Popescu.

Faptul că la mineri au ajuns acte adiționale la CIM în care locul de muncă era definit ca Direcția Minieră este unul surprinzător. Administrația a încercat să prindă această prevedere în Contractul Colectiv de Muncă, dar Federația Națională Mine Energie s-a opus, refuzând săptămâni în șir să semneze documentul. Abia când administrația a renunțat la idee, CCM a fost semnat, dar minerii au primit actele adiționale așa cum își planificase inițial compania.

Acestea au fost retrase, la presiunea sindicatelor, după cum a spus președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu: “Și-au retras actele adiționale. Vedem după alegeri ce va fi, dacă le-au retras numai așa, să evite scandalul”.

Pîrvulescu a spus că, dacă salariații nu vor primi acte adiționale conforme cu prevederile din CCM, federația sindicală se va adresa instanței.

Vizualizări: 4,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: