Pîrvulescu: Funcţia de preşedinte al FNME vine cu responsabilităţi

Dan Pîrvulescu este, începând de joi, 19 noiembrie, noul preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). El l-a învins pe Petre Nica, dar vor face echipă împreună. Pîrvulescu a declarat că, în primă fază, vor face o serie de documente pe care le vor prezenta noului ministru, cu privire la companiile pe care federaţia le reprezintă, şi se va încerca inclusiv o întâlnire cu Victor Grigorescu, noul ministru. Alegerea sa în funcţie s-a produs în ziua în care ministrul energiei anunţa demisia directorului general Laurenţiu Ciurel din fruntea CE Oltenia, dar Pîrvulescu spune că problemele vor rămâne şi chiar vor mai fi descoperite altele.

Reporter: Cum vă simţiţi acum că sunteţi preşedintele FNME?

Dan Pîrvulescu: Nu s-a schimbat nimic, tot responsabilităţi. Nu numai pentru mine, ci pentru toţi din Biroul executiv.

Rep.: Care vor fi primele măsuri luate din calitatea de preşedinte?

D.P.: Sunt două chestiuni pe termen scurt şi mediu. Prima: elaborarea unor rezoluţii şi trimiterea lor către Guvern şi minister şi implicit o încercare de a avea o întâlnire cu actualul ministru. A doua chestiune este că eu şi Nica vom merge la toate sindicatele pentru a ne cunoaşte mai bine.

Rep.: Marin Condescu a fost ales preşedinte de onoare?

D.P.: Este un articol în statut, preşedintele de onoare nu este ales. Pentru activitatea dumnealui de 21 de ani în cadrul federaţiei, pentru bunele mai multe decât relele, Congresul a hotărât în unanimitate ca Marin Condescu să fie preşedinte onoare.

Rep.: Cum vedeţi ce se întâmplă la complex? Dvs. aţi fost ales preşedinte şi în aceeaşi zi se anunţă demisia lui Laurenţiu Ciurel.

D.P.: E normal ce se întâmplă la complex. Era de aşteptat. Din informaţiile noastre, majoritatea din Consiliul de Supraveghere este împotriva lui Ciurel. Probabil îşi va depune demisia cu o zi înainte de a se ţine Consiliul de Supraveghere pentru demiterea lui. La câtă onoare are, nu cred că va face ceva înainte. Omul îşi va depune demisia când va şti sută la sută că va fi demis. Din câte ştiu patru din şapte membri ai Consiliului îi vor capul. Aşteptăm câteva zile să vedem ce se va întâmpla.

Rep.: După aceste alegeri, aveţi în plan să deveniţi reprezentativi ca şi număr de membri la nivelul CEO. Este acesta un obiectiv?

D.P.: Nu, dar în momentul în care va dispărea acest conducător sigur salariaţii vor veni către noi, pentru că îşi vor da seama că au fost manipulaţi. Cred că în zona Rovinari vor veni masiv către noi după ce va pleca Laurenţiu Ciurel. Dar eu cred că ne aşteaptă vremuri grele pentru că sunt convins că sub preş este multă mizerie.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: