Piţurcă junior, convocat la Naţională de tatăl său

Pandurii Târgu Jiu a avut în cei patru ani cât a evoluat în Liga I doar doi jucători selecţionaţi la echipele naţionale. Constant Djakpa şi Adnan Guso au jucat pentru naţionalele Coastei de Fildeş şi Bosniei, în timp ce nici un alt jucător de la Pandurii nu a ajuns la naţionala României. Primul jucător selecţionat la Naţionala lui Piţurcă este chiar fiul selecţionerului, Alexandru Piţurcă, ieri sosind pe adresa clubului telegrama de convocare, jucătorul aflând de aceasta de la presă, pentru că tatăl său nu l-a înştiinţat personal.

Aflat în cantonamentul echipei Pandurii de la Piteşti, acolo unde echipa are azi meci programat cu Universitatea Craiova, Alexandru Piţurcă a aflat de la jurnaliştii care l-au sunat pentru un punct de vedere că este convocat în lotul lărgit al naţionalei pregătite chiar de tatăl său. Juniorul familiei Piţurcă a apreciat convocarea ca fiind o recunoaştere a muncii lui, dar nu a fost deloc entuziasmat de faptul că ar putea juca pentru echipa naţională chiar şi la un turneu amical. Piţi junior crede că nu va face parte dintre cei 20 care vor merge în Oman pentru turneul internaţional de la Muscat, dar e totuşi încântat de faptul că se află pe lista celor 36 de jucători care au fost convocaţi. La finalul telegramei de convocare semnate de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, se specifică faptul că trebuie îndeplinite anumite formalităţi de obţinere a vizei pentru Oman, conducerea clubului fiind rugată să trimită în regim de urgenţă „copia scanată a paşaportului jucătorului însoţită de specificarea numelor părinţilor fotbalistului”.

Bucuros de convocare a fost şi preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, apreciind că meritul este şi al colegilor lui Piţurcă în egală măsură: „Mă bucur că este şi de la Pandurii  un jucător selecţionat. Sper ca această selecţionare să-l responsabilizeze mult mai mult, să se concentreze mult mai bine la meciuri şi să fructifice mai multe din ocaziile pe care le are. Dar această convocare la naţională cred că nu este numai meritul lui, este şi meritul coechipierilor care l-au pus în valoare de cele mai multe ori. Pentru că fără ajutorul lor nu ar fi reuşit să convingă că poate fi o soluţie în atac.” Preşedintele consideră că juniorul Piţurcă a făcut progrese mari de când se află la Târgu Jiu, la fel ca şi alţi jucători care au evoluat meci de meci şi au crescut în valoare: „E o diferenţă clară între ce juca Piţurcă acum trei sau patru ani şi ce joacă acum. Se văd reale progrese. Şi nu numai la el, şi la Orac, şi la ceilalţi, pentru că au făcut un salt calitativ. E un lucru bun că Piţurcă poate fi convocat la echipa naţională”.

Reacţiile la aflarea veştii că Alexandru Piţurcă este convocat în lotul lărgit nu au întârziat să apară, cea mai şocantă venind din partea şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, care crede că nu faptul că Piţurcă e selecţioner a dus la prezenţa lui Alexandru pe listă.  "E foarte bine pentru el, e un jucător de viitor. E în lotul lărgit şi depinde numai de el dacă va rămâne sau nu. Au fost convocaţi mai mulţi jucători de perspectivă. Sunt sigur că dacă nu era Victor Piţurcă selecţioner, Alex era de mult la naţională", a spus ieri Dumitru Dragomir.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: