Planul anticriză al lui Călinou dă în bolnavii spitalului

Spitalul Judeţean Târgu-Jiu este în mare dificultate financiară având datorii de miliarde. Noul şef al spitalului, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a prezentat consilierilor planul de măsuri pentru a stăpâni criza din spital. Călinoiu a început să ia de unde oricum nu este, de la medicamentele şi hrana pentru bolnavi.

De când a fost preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu de către Consiliul Judeţean  au avut loc o serie de întâlniri pentru redresarea situaţiei financiare la spital. „Bugetul pentru anul ăsta este mai mic decât cel de anul trecut. Spitalul are datorii către diferiţi furnizori. Încercăm să găsim o soluţie pentru a ne redresa şi pentru a depăşi această situaţie. De când am fost preluaţi de Consiliul Judeţean, am avut mai multe întâlniri pentru a găsi soluţii pentru spital. Acum am elaborat un pan de măsuri anticriză pe care l-am discutat cu cei de la Consiliul Judeţean, pentru aprobare”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean reducerea cheltuielilor va începe cu achiziţionarea de medicamente strict pe specialităţi. Economii se vor face şi la igienizarea spitalului şi la hrană „Nu putem găsii soluţii miraculoase ştiindu-se datoriile pe care le înregistrează spitalul. Am decis să se achiziţioneze medicamente pentru că nu putem rămâne fără ele, pe fiecare specialitate în parte strictul necesar numai în interesul pacientului, şi la igienizare şi hrană trebuie să reducem cheltuielile, pentru că acolo se face risipă şi nu ne permitem acest lucru”, a declarat Ion Călinoiu.

Mai mult decât atât preşedintele Consiliului Judeţean vrea mai multă disciplină la Spitalul de Urgenţă.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: