Plăteşte miliarde după ce a schilodit un tânăr

Cei care sar la bătaie din orice s-ar gândi mai bine dacă ar şti consecinţele faptelor lor. Un tânăr stă de aproape un an prin spitale, iar celălalt în puşcărie. Vinovatul trebuie să scoată din buzunar şi sume pe care probabil nu le va avea vreodată, pentru spitalizarea victimei, pentru daune morale şi materiale.

Un scandal aparent banal produs vara trecută la Crasna are consecinţe nefaste chiar şi acum asupra celor care au fost implicaţi în conflictul respectiv. Un tânăr de 22 de ani, Claudiu Dănuţ Văileanu, l-a luat la bătaie pe Constantin Buică, neînţelegerile dintre ei pornind de la o partidă de biliard. S-au luat la bătaie în stradă, iar Buică a ajuns la spital în stare gravă, fiind şi acum la fel de grav internat pe la Craiova, la cei aproape 30 de ani ai săi medicii nedându-i vreo şansă de a-şi mai reveni la situaţia de dinainte de scandal. Agresorul său, acuzat de tentativă de omor, şi-a recunoscut faptele, şi a primit o pedeapsă de cinci ani cu executare.

L-ar putea întreţine o viaţă

La capitolul despăgubiri, lucrurile nu îi sunt deloc favorabile inculpatului, judecătorul de caz decizând ieri ca Văileanu să-l despăgubească pe cel pe care l-a bătut cu o sumă care poate părea incredibil de mare. „Obligă pe inculpat la 40.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi la 130.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă. Obligă pe inculpat la 5.600 lei rentă globală către partea civilă. Obligă pe inculpat la plata unei prestaţii periodice în favoarea părţii civile în cuantum de 700 lei lunar, de la data de 09.04.2013 până la încetarea stării de incapacitate”, se arată în decizia Tribunalului Gorj. Verdictul a fost dat în contextul în care avocatul celui bătut a cerut daune materiale de 150.000 de lei şi o rentă lunară de 1000 de lei, avocatul lui Văileanu pledând pentru sume mai mici, pe considerentul că solicitările sunt mult prea mari.

Bani grei şi pentru spitalizare

Tânărul care face acum puşcărie pentru gestul său necugetat de astă vară are de plătit sume de bani şi către spitalele care l-au tratat pe cel pe care el l-a bătut până l-a adus în prag de comă. „Obligă pe inculpat la 1.730,00 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii, despăgubiri civile către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, reprezentând contravaloarea cheltuielilor efectuate cu transportul şi asistenţa medicală a părţii civile Buică Constantin. Obligă pe inculpat la 17.309,41 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii, despăgubiri civile către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, reprezentând cheltuieli de spitalizare a părţii civile Buică Constantin. Obligă pe inculpat la sumele de: 2.663,823 lei; 2.173,619 lei şi 3.480,152 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii pentru fiecare sumă, către Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, reprezentând cheltuieli de spitalizare a părţii civile Buică Constantin”, se mai arată în decizia magistraţilor, decizie prin care agresorul este obligat să plătească şi suma de 1650 de lei cheltuieli de judecată către partea civilă, reprezentând onorariul avocaţilor acesteia. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: