PLUS Gorj anunță plângeri penale pentru șefii din spital

Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) Gorj anunță că va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici destinați sistemului medical de către Consiliul Județean Gorj.

Mai mult, cei de la PLUS spun că vor solicita în instanță raportul făcut de Corpul de control al ministrului Sănătății la spitalul din Târgu Jiu, raport ținut la secret de șefii județului. Aceștia invocă prevederile art. 33 din Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate „Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informațiilor care, prin natura sau conținutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetățenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucționarea justiției”.

Cei de la PLUS susțin că vor solicita instanței de judecată să oblige CJ Gorj la eliberarea din funcție a managerului Spitalului Județean, dar și că vor sesiza organele de cercetare penală cu privire la comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și delapidare (art. 295 Cod penal). Aceștia nu au arătat în comunicatul de presă la ce acuzații concrete se referă, fiind probabil să se refere la subiectele mediatizate în ultima vreme în presa locală.

Vizualizări: 1,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: