PNL: Călinoiu, incapabil să termine drumul Ciuperceni - Peştişani

Scandal, vineri, la Consiliul Judeţean Gorj. Dan Vâlceanu, consilier judeţean PNL, i-a reproşat public preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, că este incapabil să termine investiţia la un drum judeţean, ceea ce va face ca Gorjul să dea înapoi fondurile europene accesate. Călinoiu a refuzat să dea garanţii scrise că drumul Ciuperceni – Peştişani va fi terminat în decembrie, dar i-a reproşat lui Vîlceanu că nu ştie să se bucure la realizările lui.

Ion Călinoiu a prezentat o informare cu privire la stadiul realizării drumului, care ar fi fata în proporţie de 65%, deşi lucrările ar fi trebuit terminate. Călinoiu a spus că s-a făcut o eşalonare, iar constructorul şi-a asumat că până la 16 noiembrie va finaliza investiţia. „Presupunând prin ipoteză că ar rămâne lucrări nefinalizate în perioada de eligibilitate a proiectului, acestea vizează doar lucrări care nu privesc infrastructura de bază a drumului, ci lucrări de genul accese la proprietăţi şi şanţuri. (...) apreciem o valoare nesemnificativă care poate fi suportată de la bugetul local şi ulterior recuperată de la asocierea contractantă”, arată Călinoiu în raport. Adică banii ar fi recuperaţi de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, care este tot a Consiliului Judeţean.

Vîlceanu i-a cerut lui Călinoiu garanţii că drumul va fi finalizat. ”Vreau să le spun tuturor cetăţenilor şi consilierilor judeţeni că, în cazul în care acest drum nu va fi gata, gorjenii vor plăti bani pe care nu i-ar fi plătit în mod normal. Ideea că, vezi Doamne, am atras o parte din bani şi hai să ne bucurăm măcar pentru aceştia este falsă şi nu trebuie expusă, pentru că atunci ar însemna că noi toţi suntem nişte tâmpiţi şi nu înţelegem că un proiect nu a fost dus la îndeplinire şi că noi trebuie să plătim bani din buzunar ca să-l ducem la îndeplinire. Vă rog cu maxim respect să-mi scrieţi dumneavoastră pe această informare că acest drum va fi gata sigur, 100%”, a spus Dan Vâlceanu, consilier judeţean PNL.

Ion Călinoiu i-a atras atenţia consilierului Vâlceanu că este ilogic. ”Din informarea adresată rezultă foarte clar că până la 16 noiembrie 2015 lucrările vor fi executate. Bineînţeles că am încheiat această informare şi cu posibilitatea să ne exprimăm şi logica”, a spus Ion Călinoiu.

A fost momentul în care Dan Vâlceanu a luat din nou cuvântul şi i-a transmis lui Călinoiu că nu va vota incapacitatea acestuia de a duce la îndeplinire un proiect. ”Să nu vă aşteptaţi vreodată ca noi să votăm incapacitatea dumneavoastră de a duce la îndeplinire un proiect. Aceşti bani trebuiau să fie atraşi din fonduri europene, nu plătiţi de gorjeni. Chiar şi un leu reprezintă o pierdere pentru judeţul Gorj”, a spus Vâlceanu.

Disputa a continuat şi Călinoiu i-a reproşat lui Vâlceanu că nu ştie să se bucure de realizările din Gorj. ”Dumneavoastră nu ştiţi să vă bucuraţi de nici un fel de realizare. Cât ar fi de mare paguba pentru judeţul Gorj sau aportul judeţului dacă, prin absurd, acest drum nu se termină? Aveţi posibilitatea să ieşiţi pe posturile de televiziune să faceţi ce vreţi”, a adăugat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: