PNL, partid de şmecheri

Marele PNL, rezultat din fuziunea PNL şi PDL, a devenit interesant pentru şmecherii care speră să ajungă sau după caz să rămână la butoane în Gorj. În campania electorală, unii au muncit, iar alţii sunt pe cale să adune foloasele.

Dian Popescu, preşedinte la vechiul PNL, a fost absent în campanie. În aşteptarea unei sentinţe judecătoreşti în dosarul său penal, sentinţă amânată de câteva ori pe perioada electorală, Dian Popescu a părut preocupat mai mult de probleme personale. Până la un punct ar fi fost de înţeles, dacă Dian Popescu nu ar fi făcut eforturi semnificative să blocheze colaborarea dintre PNL şi PDL, împiedicând orice şedinţă comună. Mai mult, în ziua alegerilor chema liderii partidului în şedinţe la sediu, în timp ce Călinoiu, Cârciumaru şi toţi susţinătorii lui Ponta erau în teren. Din afară, a părut un sabotaj, dar câtă vreme oamenii din partid nu s-au plâns, cine suntem noi să ne dăm cu părerea?

Iordache, fostul primar liberal din Turceni, a declarat public în plină campanie electorală că pentru Gorj ar fi bine ca Victor Ponta să fie preşedinte. În Turceni a făcut campanie pentru Ponta, pe care l-a scos pe primul loc. Pentru că a câştigat Iohannis, s-a repliat. Împreună cu Dian Popescu îl acuză pe actualul primar liberal Gâlceavă pentru rezultat, aşa că acesta este scos din conducerea partidului, iar în locul lui intră Iordache. Să nu uităm că Iordache a fost şi motivul pentru care consilierul judeţean Greci, angajatul lui, a trecut la PSD, dar şi motivul pentru care zilele astea cumnata lui Iordache, viceprimar PSD la Turceni, a fost menţinută în funcţie cu voturile liberalilor.

La Târgu Jiu, aceeaşi situaţie. În campania au muncit Octavian Lupulescu şi oamenii lui, pornind de la o filială slab organizată, rezultatele fiind destul de bune, dacă luăm în calcul că este colegiul de deputat al lui Ponta. Pentru că Lupulescu a vorbit despre neimplicarea lui Dian Popescu în campania electorală, a fost dar la o parte, iar în locul lui a fost pus un fost consilier municipal PSD, Marian Popescu.

Cum de îşi permite Dian Popescu să se comporte ca un stăpân în PNL? Simplu, a primit mână liberă de la şefii partidului din Bucureşti. Dian Popescu a fost reconfirmat preşedinte în ciuda condamnării cu suspendare primite acum câteva luni, deşi statutul PNL spune cu totul altceva. Dar a primit mai mult decât atât: misiunea de a încăleca PDL la nivel local. Pentru că fuziunea nu este o poveste politică frumoasă, ci o luptă de care pe care. Pe care unii o duc pe faţă, alţii în culise, dar nimeni nu pare că are timp să se gândească şi la cetăţeni.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: