PNL vrea la guvernare împreună cu PDL Gorj

PNL Gorj doreşte acum intrarea la guvernare alături de democrat-liberali. Informaţia vine chiar dinspre liberali chiar dacă părea de neconceput acum câteva zile, mai ales duminică seara, când şampania curgea valuri pentru "victoria" lui Mircea Geoană.

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, este prezent azi la Bucureşti, unde va participa la şedinţa Delegaţiei Permanente Centrale a partidului, şedinţă în cadrul căreia mai multe filiale vor pleda pentru intrarea liberalilor la guvernare alături de PDL. "După consultările pe care le-am avut cu membrii Delegaţiei Permanente a PNL Gorj, doar trei membri nu au fost de acord şi cinci s-au abţinut din 139 de persoane. În consecinţă, la discuţiile de miercuri de la Bucureşti, PNL Gorj va susţine participarea la guvernare alături de PDL", afirmă Morega. Deputatul liberal susţine că poziţia respectivă este menită să asigure formarea "rapidă şi transparentă" a unui Guvern, aşa cum solicită organismele financiare internaţionale şi Uniunea Europeană.

"Avem datoria faţă de România de a realiza o guvernare de dreapta, după negocieri foarte serioase, care să ţină cont de trista experienţă pe care PNL a avut-o în colaborările trecute de PDL. Miercuri voi susţine ca una din condiţiile pe care trebuie să le punem democrat-liberalilor să fie aceea ca oamenii din viitoarea guvernare, la nivel central şi local, să fie profesionişti şi necorupţi", spune Morega. Şeful PNL Gorj spune că filiala nu îşi doreşte o coaliţie doar de dragul guvernării, ci una care să rezolve problemele actuale ale ţării, Morega declarând că, într-o viitoare colaborare cu democrat-liberalii, organizaţia pe care o conduce nu va mai accepta să aibă postura de "partid de opoziţie", aşa cum s-a întâmplat în 2005-2006.

Vrea de la PDL ce voia şi de la PSD: Prefectura şi un complex

Liderul liberal ştie şi ce anume şi-ar dori de la viitori parteneri de guvernare, la nivel de judeţ Prefectura şi un Complex Energetic fiind instituţiile la care Morega doreşte să-şi instaleze apropiaţi în posturi de conducere. Cam acelaşi lucru le fusese cerut şi celor de la PSD cu o săptămână în urmă, când PNL îşi făcea planuri de guvernare alături de social-democraţi. În trecut, Morega n-a avut deloc vorbe uşoare la adresa democrat-liberalilor, prin 2006 vorbind despre "mafia din minerit" formată de aceştia, pentru ca, după câteva luni, "şeful mafiei", respectiv Vasile Creţan, de la Motru, să devină liberal şi să şi candideze anul trecut pe listele PNL pentru un post de senator.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: